Tırtıklı bıçak nasıl bilenir? Ekmek bıçağı bilemenin en kolay ve doğru yolu

Tırtıklı bıçakları bilemenin en doğru yöntemi eğimli yüzeylerine yerleştirilen bıçak bileme çubuğu ile yapılır. Bu sayede tırtıklı bıçaklar keskinliğinden bir şey kaybetmez.

Tırtıklı bıçak nasıl bilenir? Ekmek bıçağı bilemenin en kolay ve doğru yolu
Tırtıklı bıçak nasıl bilenir? Ekmek bıçağı bilemenin en kolay ve doğru yolu
GİRİŞ 29.03.2024 11:06 GÜNCELLEME 29.03.2024 15:07

Bir mutfakta olmazsa olmaz şeylerden biri keskin bıçaklardır. Düz kenarlı bıçakları bilemek ne kadar kolaysa tırtıklı bıçakları bilemek de bir o kadar zor görünür. Ancak bu noktada bilmeniz gerekir ki tırtıklı bıçaklar kesme tahtasıyla değil, kestiği yiyecek ile temas ettiği için diğer bıçaklara oranla daha yavaş körelir ve nadiren bilemeye ihtiyaç duyulur.

Belirgin testere benzeri yapısıyla tırtıklı bıçaklar, temas ettikleri yüzeyin hassas iç malzemesini koruyarak dış yüzeyini zahmetsizce keser. Bu bazen bir somon ekmek bazen domates bazen de et olabilir.

Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Balın son kullanma tarihi geçer mi?Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Balın son kullanma tarihi geçer mi?

TIRTIKLI BIÇAKLARI NE ZAMAN BİLEMELİSİNİZ?

Tırtıklı bıçak nasıl bilenir? Ekmek bıçağı bilemenin en kolay ve doğru yolu

Tırtıklı bıçaklar her ne kadar bilemeye ihtiyaç duymasa da keskinliğini kaybetmemek için bazen bakıma ihtiyaç duyabilirler. Tırtıklı bıçağı bilemenin zamanı geldiğini gösteren en önemli gösterge performansıdır.

Tırtıklı bıçaklar ile kestiğiniz şeyleri tekrar keserken bir zorlanma ve temiz şekilde kesmek yerine parçaladığını fark ettiyseniz muhtemelen bu onun bilenme zamanının geldiğinin bir göstergesidir.

Banyodaki pas lekeleri nasıl çıkarılır? Banyoda oluşan pas lekelerine bu yöntemler ile elveda deyin!Banyodaki pas lekeleri nasıl çıkarılır? Banyoda oluşan pas lekelerine bu yöntemler ile elveda deyin!

TIRTIKLI BIÇAK NASIL BİLENİR?

Tırtıklı bıçak nasıl bilenir? Ekmek bıçağı bilemenin en kolay ve doğru yolu

Tırtıklı bıçaklar düz kenarlı bıçaklara göre daha farklı olduğu için özel bir yaklaşım gerektirir. Tırtıklı bıçakları bilemek için öncelikle bıçağın tırtıkları arasına sığacak bir bileme çubuğu temin etmelisiniz. Ardında tırtıklı bıçağı nasıl bileyeceğinizi dair tüm aşamaları aşağıda bulabilirsiniz:

1- Tırtıklı Bıçağın Eğimli Tarafını Bulun

Tırtıklı bıçakların ilk bakışta her iyi yüzeyinin de aynı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak durum böyle değildir ve tırtıklı bıçakların bir yüzey düzken diğer yüzeyleri eğimlidir. Tırtıklı bıçakların bu eğimli yüzeyi bileme işlemi yapacağınız yüzeydir.

Viral sert su lekesi temizleme tüyosu işe yarıyor mu? Sert su lekelerini temizlemenin en kolay yoluViral sert su lekesi temizleme tüyosu işe yarıyor mu? Sert su lekelerini temizlemenin en kolay yolu

2- Her Tırtıklı Yüzeyi Tek Tek Bileyin

Bileme çubuğunu bıçağın tırtığı içerisine eğimine göre yerleştirin. Hafifçe baskı uygulayarak bileme çubuğunu bıçaktan uzaklaştırır gibi itin. Diğer tüm tırtıklar için aynı işleme sabırla devam edin.

Tırtıklı bıçak nasıl bilenir? Ekmek bıçağı bilemenin en kolay ve doğru yolu

3- Keskinliğini Test Edin

Tırtıklı bıçağı biledikten sonra bir kağıt ya da domates üzerinde keskinliğini test edin. Bu aşamada sorunsuz ve temiz bir şekilde çalışıyorsa bileme işlemi tamam demektir. Eğer keserken tekrar parçalıyorsa bıçağı tekrar bileyin.

4- Bıçağın Diğer Yüzeyinde Oluşan Çapakları Temizleyin

Tırtıklı bıçağı bileme işlemi sırasında düz yüzeyinde metal çapakların oluştuğunu fark edeceksiniz. Bu çapakları tırtıklı bıçağı bileme işlemi bittikten sonra bileme taşına sürterek temizleyin.

Ellerdeki sarımsak kokusu nasıl geçer? Eldeki sarımsak kokusu geçirecek birbirinden etkili 4 yöntemEllerdeki sarımsak kokusu nasıl geçer? Eldeki sarımsak kokusu geçirecek birbirinden etkili 4 yöntem

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı