Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey

Fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeylerin neler olduğunu öğrenerek fırın çekmecenizi yeniden düzenleyebilir ve olası kazaların önüne geçebilirsiniz.

Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey
Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey
GİRİŞ 14.04.2024 16:45 GÜNCELLEME 14.04.2024 16:46

Fırın çekmeceleri, hemen hemen her mutfakta bulunan ve ne için kullanılacağı belli olmayan atıl bir alandır. Birçok kişi bu çekmeceleri, fırın tepsilerini muhafaza etmek için kullanırken çoğu kişide bir depolama alanı olarak kullanmaktadır. Ancak fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken bazı şeyler var ki bunlar farkında olamadan o eşyalara zarar vermenin yanı sıra daha büyük sorunların ortaya çıkmasına da sebep olabilir.

Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey

Fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeylerin çoğu, yüksek ısıya maruz kaldığında yanıcı etkisi olan eşyalardır. Fırın her ne kadar dışarıya ısı vermiyor gibi görünse de çevresine yüksek ısı yayarak yakınında bulunan birçok eşyayı etkileyeceği için yanıcı eşyalar, fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler arasında en başta yer alır.

Fırın çekmecesinde bir şeyler saklamadan önce kendinize “bu ürün yüksek ısıya maruz kaldığında herhangi bir sorun oluşturur mu?” sorusunu sorun. Cevabınız hayır ise fırın çekmecesinde o eşyayı rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey

Peki, fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler tam olarak nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim!

Bulaşık makinesi neden kurutmuyor? Kurutma yapmayan bulaşık makinesi için etkili çözüm yollarıBulaşık makinesi neden kurutmuyor? Kurutma yapmayan bulaşık makinesi için etkili çözüm yolları

FIRIN ÇEKMECESİNDE ASLA SAKLAMAMANIZ GEREKEN ŞEYLER

Ahşap Kesme Tahtaları

Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey

Ahşap kesme tahtaları yüksek ısıya karşı hassas yapıda oldukları için fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeylerden bir tanesidir. Fırın çalışırken yaydığı ısı etrafını da etkileyeceği için çekmecesi içerisinde bulunan ahşap kesme tahtaları yüksek ısının sebep olduğu sıcaklıkla kuruyacak ve çatlayacaktır.

Ahşap kesme tahtaları gibi ahşaptan üretilen her türlü mutfak eşyasını daha uzun süreler kullanmak için fırın çekmecesinden uzakta kuru ve serin alanda muhafaza etmelisiniz.

Fırını limonla temizleyebilir misiniz? Limon ile fırın temizleme hakkında bilmeniz gerekenlerFırını limonla temizleyebilir misiniz? Limon ile fırın temizleme hakkında bilmeniz gerekenler

Streç Film ya da Plastik Ambalajlı Eşyalar

Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey

Yiyecekleri muhafaza etmek için sıklıkla tercih edilen streç film ya da plastik ambalajlı eşyalar fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeylerden bir diğeridir. Bu ürünler yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında büzülebilir ve şekillerini kaybederek deforme olabilirler.

Bazı plastik ambalajlar düşük sıcaklıkta fırına girebilse de fırının alt kısmında yüksek sıcaklığa maruz kalarak da deforme olabileceği için fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler arasında yer alır.

Bulaşık makinesi filtresi nasıl temizlenir? Bulaşık makinesi filtresi ne sıklıkla temizlenmeli?Bulaşık makinesi filtresi nasıl temizlenir? Bulaşık makinesi filtresi ne sıklıkla temizlenmeli?

Temizlik Ürünleri

Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey

Temizlik ürünleri doğru muhafaza edilmediğinde tehlike saçan en önemli eşyalardan bir tanesidir. Çoğu temizlik ürünü aşırı ısıya maruz kaldığında yanıcı olabilecek kimyasallar içerir. Bu yüzden temizlik ürünlerini her ne olursa olsun fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler arasında yer alır.

Bulaşık deterjanı, el dezenfektanları ve temizlik solüsyonları da içeriğinde ki kimyasallar sebebiyle daha serin ve kuru, iyi havalandırılan bir ortamda muhafaza edilmesi gerekir.

Fırın rafları nasıl temizlenir? Fırın rafı temizliğiFırın rafları nasıl temizlenir? Fırın rafı temizliği

El Havluları ve Masa Örtüleri

Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey

Mutfakta aktif olarak kullandığınız el havluları ve masa örtüleri yıkadıktan sonra fırın çekmecesinde saklamak size mantıklı gibi gelse de buda büyük bir hatadır. Mutfakta kullandığınız el havluları ve masa örtüleri sıklıkla yağ ve yağlı yüzeylerle temas ettiği için her ne kadar yıkanarak temizlense de yağdan tam anlamıyla arınmayabilir.

Yağ yüksek ısıya maruz kaldığında yanıcı bir hal aldığı için fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler arasında listemize dahil oluyor.

Ev yapımı bulaşık makinesi deterjanı nasıl yapılır? Sadece 4 malzeme ile bulaşık makinesi deterjanı yapımıEv yapımı bulaşık makinesi deterjanı nasıl yapılır? Sadece 4 malzeme ile bulaşık makinesi deterjanı yapımı

Kiler Eşyaları

Fırın çekmesinde asla saklamamanız gereken 5 şey

Küçük mutfaklarda yer sıkıntı olduğu için bazen un, şeker, kabartma tozu ve vanilya gibi kilerde saklanması gereken ufak paketli ürünleri fırın çekmecesinde saklayabiliyoruz. Ancak buda diğer tüm eşyalarda olduğu gibi oldukça yanlış bir saklama yöntemidir.

Bu gibi kiler eşyalarının paketleri, aşırı sıcak ortamlarda alev almaya çok müsait olduğu için fırın çekmecesinde asla saklanmaması gereken şeyler arasında yer alıyor. Fırın çekmecesi yerine daha serin ve kuru bir yerde bu malzemeleri gönül rahatlığıyla muhafaza edebilirsiniz.

Detaylı fırın temizliği nasıl yapılır? Fırın temizliği püf noktalarıDetaylı fırın temizliği nasıl yapılır? Fırın temizliği püf noktaları

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek