TDV, Moritanya'da 19 bin hisse kurban dağıtacak

Türkiye Diyanet Vakfı, Kurban Bayramı'nda vekaletle bağışlanan kurbanları Moritanya'nın en ücra köşelerine ulaştırıyor. 22 kişilik ekip, 4 bölgede yaklaşık 19 bin hisse kurban etini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

TDV, Moritanya'da 19 bin hisse kurban dağıtacak
TDV, Moritanya'da 19 bin hisse kurban dağıtacak
GİRİŞ 06.06.2025 12:43 GÜNCELLEME 06.06.2025 12:43

Türkiye Diyanet Vakfı, Kurban Bayramı'nda Moritanya'daki ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Vakfın "Vekaletle Kurban Kesim Programı" kapsamında bağışlanan yaklaşık 19 bin hisse kurban eti, Moritanya'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Vekaletle Kurban Kesim Programı" kapsamında yapılan bağışlarla yaklaşık 19 bin hisse kurban etini Moritanya'da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. TDV heyeti, 2025 yılı vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsamında Batı Afrika ülkesi Moritanya'daki hazırlıklarını tamamladı.

EKİPLER GÖREV BÖLGELERİNE UĞURLANDI

TDV, Kurban Bayramı kapsamında Bragna, Nuakşot, Hodh Echargul ve Havz-ı Şarki bölgesinde 22 görevli ve gönüllüyle kurban kesim organizasyonu gerçekleştirecek. Başkent Nuakşot'ta bir araya gelen ekipler, hazırlıklarını tamamlayarak görev yapacakları bölgelere uğurlandı.

TİTİZ BİR ÖN ARAŞTIRMA SÜRECİ YÜRÜTÜLDÜ

TDV Moritanya kurban organizasyonu sorumlusu Mustafa Karadavut, AA muhabirine, 22 kişilik gönüllü ve görevli ekiple Moritanya'ya vekaletle kurban programını gerçekleştirmeye geldiklerini söyledi. Moritanya'da 4 bölgede 10 kesim noktasında yaklaşık 19 bin hisse kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten Karadavut, "Hazırlık döneminde meşakkatli bir süreç geçti. Yaklaşık 1-2 ay öncesinde öncü ekiplerimiz gelerek kurban satış alanlarında sahada araştırma yaptı." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı, Kurban Bayramı'nda Moritanya'daki ihtiyaç sahiplerini unutmadı

HEDEF EN ÜCRA KÖŞELERDEKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ

Kurban kesim alanlarının da hassasiyetle belirlendiğini vurgulayan Karadavut, şunları kaydetti: "Bölgelerin seçimi noktasında da buradaki partnerlerimizle işbirliği yapılmış olup yerler tespit edildi. Ekiplerimiz sonrasında kurban pazarlarına giderek kesim faaliyetlerini hızlı bir şekilde icra edecek. Bu yıl ilk kez veteriner eşliğinde kurbanlıklarımız kontrolden geçirildi. Moritanya'da 4 bölgede 10 kesim noktasında vekaletle kurban kesimi organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Başkentten 16 saat süren mesafedeki bölgelere bile ekipler gönderdik."

Moritanya'nın en ücra köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını belirten Karadavut, "Umarım bu faaliyetlerimiz artarak devam eder. Vakfımıza teveccüh gösterip bağış yapan hayırseverlerimizin bağışlarını Allah kabul etsin." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ferdi Zeyrek'in son durumu nasıl? Özgür Özel son bilgileri paylaştı Kaza yeri görüntülendi
Wagner duyurdu! O ülkeden resmen çekildiler