Kocasıyla kepçe operatörü kursuna gidiyor

Adana'da evli ve iki çocuk annesi Zübeyde Köseler, eşiyle birlikte kepçe operatörlüğü kursuna katıldı.

Kocasıyla kepçe operatörü kursuna gidiyor
Kocasıyla kepçe operatörü kursuna gidiyor
GİRİŞ 17.06.2012 09:47 GÜNCELLEME 17.06.2012 09:47

Zübeyde Köseler (29), kadınların istediği zaman birçok şeyi başarabileceğini göstermek için kursa katıldığını söyledi. Kadınlar günümüzde daha önceleri 'bunu erkekten başkası yapamaz' denilen işlerde de çalışmaya başladı.

Adana'da da evli ve iki çocuk annesi olan Zübeyde Köseler (29) Yüreğir Belediyesi tarafından açılan Yunus Emre Kültür Evi'nde kurs verildiğini duyunca başvurmak üzere kültür evine gitti. Köseler, kuaförlük, aşçılık, el sanatları, güzellik uzmanlığı gibi kadınlara daha uygun kurslar olmasına rağmen eşi Mustafa Köseler (36) ile birlikte kepçe operatörlüğü kursuna katıldı. Eşinin kendisine "sen bunu yapamazsın" demesi üzerine hırs yapan Köseler kursa katılarak eşiyle birlikte eğitimlere başladı.

Sınıftaki 8 kursiyer erkek Köseler'i görünce ilk başlarda şaşırdılar ancak daha sonra anlarda bu duruma alıştı. Teorik eğitimleri tamamlayan kursiyerler belediyenin şantiyesinde pratik eğitime geçti. Köseler burada erkeklerden daha iyi bir şekilde kepçe sürebileceğini herkese gösterdi. Kum alıp ileri geri giderek boşaltma yapan Köseler herkesi hayrete düşürdü.

"EŞİM İLK BAŞLARDA BENİM YAPABİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORDU"

Köseler, Yüreğir Belediyesi tarafından açılan Yunus Emre Kültür Evi'nde kurs verildiğini duyunca evde oturmak yerine kursa katılmak için kültür evine geldiğini belirterek, "Kadınlara daha uygun kurs olmasına rağmen eşinin kendisine 'sen kepçe operatörlüğünü yapamazsın' demesi üzerine ona başarabileceğimi göstermek için kepçe operatörlüğü kursuna katıldım. Eşim ilk başta yapabileceğimi sanmıyordu ama daha sonra fikri değişti. Şimdi onunla beraber kursa geliyorum. Ben kadın istediği zaman birçok şeyi başarabileceğini düşünüyorum. Ben erkeklerin kadınlara şunu yapamaz bunu yapamaz demelerini önüne geçmek için bu kursa geldim. Bütün kadınları da kursa çağırıyorum" dedi.

Mustafa Köseler ise eşinin isteğinin düşündüğünde mantıklı bulduğunu, kadının iş hayatına atılması için bu tür kursların önemli olduğunu, bu nedenle kabul ederek kursa beraber geldiklerini söyledi.
Sınıf arkadaşı Abdullah Güloğlu (35) ise il başta alışkın oldukları durumdan farklı bir ortam olduğunu, ancak daha sonra bu duruma alıştıklarını, bir kadının sınıfta olmasından memnun olduklarını kaydetti.

Kepçe Operatörü Öğretmeni Yusuf Tek ise Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın meslek kursları evleri açarak işsiz gençlerin meslek öğrenip iş hayatına atıldığını belirterek, "Burada kepçe operatörlüğü kursu veriyoruz. Bizim kursta alışkın olmadığımız durum var. Sınıfta 8 erkek bir kadın var. Ancak toplumun yüzde 50'si kadınsa onlarında bu tür kurslarda olması gerekiyor. Kadın bu işte biraz zorlanır erkeğe göre ancak o da azmederse bunu başarır. Biz şimdi teorik eğitimleri geride bıraktık artık pratik eğitimleri geçiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!