Hakkari'de 'Kuzu Kırpma Şenliği'

Hakkari'nin Otluca köyünde kuzu kırpma şenliği, bölgede meydana gelen olaylardan dolayı bu yıl sönük geçti.

Hakkari'de 'Kuzu Kırpma Şenliği'
Hakkari'de 'Kuzu Kırpma Şenliği'
GİRİŞ 22.08.2012 14:20 GÜNCELLEME 22.08.2012 14:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her yıl geleneksel hale getirilerek yapılan ve yüzlerce kişini davet edildiği, piknik keyfinin yaşandığı ve halayların çekildiği şenliklerin sesiz bir şekilde kutlandığı belirtildi. Otluca Köyü Uyanık Mahallesi sakinleri, sabah saatlerinden itibaren kuzu kırpma şenliğinin yapılacağı Otluca köyüne hareket etti. Mahalle'nin üst kısımlarında bulunan ve Karadağ bölgesinde gelen su kaynağının üzerinde bulunan Şeyh Musa Türbesi yakınlarındaki Bera Ğate deresinin etrafı kapatılarak havuza çevrildi. Daha sonra küçükbaş hayvanlar soğuk suyun önüne getirilerek büyük bir özenle yıkandı. Kuzuların yıkanmasının ardından ertesi gün ise kuzu kırpma şenliği yapıldı. Ancak bölgede meydana gelen olaylardan dolayı şenliğinin sönük geçtiği belirtildi.

Otluca köyü sakinleri ise, kuzuları derede büyük bir özenle yıkayıp bir gün beklettikten sonra ertesi günü ise kırpma işlemine başladıklarını belirterek, ancak diğer yıllara oranla bu yıl ise şenliğin sönük geçtiğini ifade ettiler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    kuzu kırpılırken vatandaşın kuzuları (çocukları) yollanıyordu dağlara. katılım az ise dağa yollama yok artık...propaganda yok artık...eşkiyaya para toplamak yok artık....sadece bildiğimizi kuzuların yünleri var he...güzel bir gelişme inşallah böyle devam eder.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!