İsim benzerliğinden gelen telefon faturası

Balıkesir'de yaşayan Hüseyin Zengin (49), Türk Telekom'un isim benzerliği yüzünden kendisine gönderdiği beş aylık 97 bin lira tutarındaki sabit telefon borcuna isyan etti.

İsim benzerliğinden gelen telefon faturası
İsim benzerliğinden gelen telefon faturası
GİRİŞ 27.09.2012 16:24 GÜNCELLEME 27.09.2012 16:24

 İstanbul'da oturan ve aynı ismi taşıyan bir vatandaşa ait faturayla ilgili olarak cep telefonuna mesaj gelen Zengin, bunun üzerine hatanın düzeltilmesi için müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdi. Hatanın düzeltileceği söylenmesine rağmen daha sonra cep telefonundan aranan Zengin'e, söz konusu telefona ait faturaların ödenmediği ve hakkında kanuni işlem başlatılacağı bildirildi.

Bir kamu kuruluşunda gelir uzmanı olarak çalışan Hüseyin Zengin'i geçen aylarda cep telefonundan arayan Türk Telekom görevlisi, "216 ... .. 29 numaralı telefonunun borcunun ödenmediğini ve hakkında işlem başlatılacağını söyledi. Bunun üzerine Zengin, bahsi geçen şahsın kendisi olmadığını, ortada bir yanlışlık olduğunu belirterek, "Bahsettiğiniz şahıs ben değilim. Ben Balıkesir'de yaşıyorum. Bu telefon bana ait değil. Lütfen hatanızı düzeltin. Konunun benimle alakası yok." dedi. Bunun üzerine yetkilinin, hatanın düzeltilmesi için Balıkesir Türk Telekom Müdürlüğü'ne başvurmasını istediğini aktararak, "Ben de hatayı yapanın kendileri olduğunu, dolayısıyla kendilerinin düzeltmesini söyledim." şeklinde konuştu. Daha sonra ise geçen salı günü Türk Telekom'un bir avukatı tarafından imzalı borç bildirimi-yasal işlem uyarısı belgesinin adresine gönderildiğini ifade eden Zengin, bu durum karşısında bir kez daha şaşkınlık yaşadığını kaydetti.

Söz konusu telefon numarasını arayan Zengin, aynı isim ve soyadının İstanbul'da yaşayan ve birkaç yıl önce ölen birine ait olduğunu öğrendi. Türk Telekom'un böyle bir hatayı yapmasına anlam veremediğini söyleyen Hüseyin Zengin, "Bir an önce hatanın düzeltilmesini istiyorum. Benimle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve sadece isim benzerliği nedeniyle tarafıma gelen borçla ilgili takibatın sonlandırılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!