Üç kez koruma talebinde bulunan kadın öldürüldü!

Diyarbakır'da ayrı yaşadığı kocasından ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle üç kez koruma talebinde bulunan ancak koruma verilmediği iddia edilen Nilüfer Türkoğlu (36) sokak ortasında öldürüldü.

Üç kez koruma talebinde bulunan kadın öldürüldü!
Üç kez koruma talebinde bulunan kadın öldürüldü!
GİRİŞ 28.08.2013 18:02 GÜNCELLEME 28.08.2013 18:02

2 çocuk annesi Türkoğlu, sabah saatlerinde teknisyen olarak çalıştığı tarım müdürlüğüne giderken kocası tarafından uzun namlulu silahla vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kadın kurtarılamadı.

Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin önüne bir türlü geçilemiyor. Diyarbakır'da bu sabah yine bir kadın cinayeti işlendi. Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Tarım Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışan Nilüfer Türkoğlu, hem milli eğitim müdürlüğünde, hem de özel bir sürücü kursunda çalışan eşi Murat Türkoğlu tarafından uzun namlulu silahla vuruldu. Kayapınar Kaymakamlığı önünde meydana gelen olayda katil zanlısı koca, olay yerinden arabayla kaçtı. Ağır yaralanan eşi Nilüfer Türkoğlu ise kaldırıldığı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Genç kadının, 'şiddetli geçimsizlik' nedeniyle boşanma davası açtığı eşinden ölüm tehditleri aldığı ve koruma talebinde bulunduğu iddia edildi. Üç kez koruma talebinde bulunmasına rağmen Türkoğlu'na koruma verilmediği ileri sürüldü. İddialara göre, Murat Türkoğlu, ayrılmak istemediğini belirterek eşini ölümle tehdit etti. Murat Türkoğlu'nun üç gündür sürücü kursuna gitmediği ve cep telefonunu da kapattığı öğrenildi.

SON MESAJI: SENİ ÜZENLER HEP OLACAKTIR

Cenazesi hastane morguna kaldırılan Nilüfer Türkoğlu'nun bir kızı ile bir erkek çocuğu bulunuyordu. Genç kadının sosyal paylaşım sitesindeki son mesajında şunları yazdığı görüldü: "Seni üzenler hep olacaktır; kimileri değerini ne yapsan da bilmeyecektir, kimileri seni hep yanlış anlayacaktır, kimileri ön yargılarla hep hayatında olacaktır. Kimileri beni hiçe sayacak, kimileri umursamayacaktır. Olsun boş ver kaybettim sanma asla. Yanlış ata oynayandır kaybeden aslında."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'