'Karpuzcu' cinayetinde 15 hapis cezası

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, yanında çalıştığı Murat Dirbişoğlu'nu aralarında çıkan tartışma sonucu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık Ayhan Kaçak, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Karpuzcu' cinayetinde 15 hapis cezası
'Karpuzcu' cinayetinde 15 hapis cezası
GİRİŞ 10.12.2010 14:06 GÜNCELLEME 10.12.2010 14:06

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ayhan Kaçak ve avukatı ile öldürülen Murat Dirbişoğlu'nun eşi Döndü Dirbişoğlu ve avukatı katıldı.

Duruşmada, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Mütalaada, maktulün yanında yevmiyeyle karpuz satan sanığın 25 Temmuz 2009 günü saat 23.00 sıralarında karpuzların yüklendiği alanda yemek yaptığı belirtilerek, bu sırada alkollü olan maktulün sanığın yanına geldiği, sanığın ''Bu yemek ikimize yetmez, git biraz malzeme al'' demesi üzerine emreder gibi konuştuğu için kızdığı ve aralarında tartışma başladığı belirtildi.

Yemek yaptığı için elinde bulunan bıçakla sanık Ayhan Kaçak'ın maktulü bıçakladığı, maktulün kaçması üzerine peşinden koşarak kıstırdığı karpuz kamyonunun yanında bıçaklamaya devam ettiği aktarılan mütalaada, daha sonra sanığın olay yerinden kaçtığı ifade edildi.

Mütalaada, çıkış nedeni net tespit edilemeyen bir nedenden dolayı sanığın ''tahrik altında adam öldürmek'' suçundan cezalandırılması istendi.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Ayhan Kaçak ise önce maktulün kendisine saldırdığını, bıçağın elinde bulunmadığını, tartışma üzerine aldığını öne sürerek, ''Yılanın kuyruğuna basmazsanız sizi sokmaz'' dedi.

Maktulün eşi DÖndü Dirbişoğlu de üç çocuğuyla ortada kaldığını, bronşit olan çocuklarını hastanede bırakarak mahkemeye geldiğini ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık Ayhan Kaçak hakkında indirim hükümlerini de uygulayan mahkeme heyeti, Kaçak'ı ''tahrik altında adam öldürdüğü'' gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'