Dehşete düşüren fotoğraflar yayınlandı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde anti-balaka isimli çeteler Müslümanlara yönelik adeta sistematik bir soykırım uyguluyor.

Dehşete düşüren fotoğraflar yayınlandı
Dehşete düşüren fotoğraflar yayınlandı
GİRİŞ 25.06.2014 12:53 GÜNCELLEME 25.06.2014 12:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şiddet olaylarının tırmandığı Kasım 2013’ten bu yana çoğunluğu Müslüman yaklaşık 900 bin insan evlerini terk ederek ülkenin kuzeyindeki daha güvenli yerlere ya da Sudan, Çad, Kamerun, Demokratik Kongo ve Kongo sınırlarındaki mülteci kamplarına sığındı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın edindiği bilgilere göre 603 bin civarında insan ülke içinde evlerini terk ederken, 300 bin insan çevredeki değişik ülkelere dağıldı. Ülkelere göre mülteci dağılımı şu şekilde sıralanıyor: Çad 101 bin, Kamerun 95 bin, Demokratik Kongo 61 bin, Kongo 16 bin, Sudan 15 bin. 

Müslümanlara yönelik saldırılar başkent Bangui ve çevresindeki yakın illerde (Bossangoa, Bouar, Boda) yoğunlaşırken gelinen noktada ülkenin başkenti Bangui’de neredeyse hiç Müslüman kalmadı, kalanlar da kendilerini gizlemek zorunda bırakıldı. Başkentteki tüm camiler tahrip edilmiş birçoğu tamamen yıkılmış durumda. Şiddet olaylarında hayatını kaybeden insanların sayısı ise açıklanmıyor.  

Çevre ülkelere sığınan mülteciler ise oldukça kötü şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Kamplarda gıda krizi yaşanırken sağlık sorunları da çözülemiyor. Kamplardan gelen fotoğraflarda da yaşanan krizin boyutlarını gözler önüne sermeye yetiyor.

 

YORUMLAR 2
  • sadbinebivakkas 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi de. Biri kalkıp bu zulme HAYIR der onların yaptığı gibi savaşsa bu sefer hep bir ağzıdan bunlar TERÖSİT diyorsunuz!! Hani terösit değil deyip bunlara mucadele enden kim var?
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz açlıktan karnına taş bağlayan peygamberin, doymak bilmeyen ümmetiyiz... Necip Fazıl Kısakürek... Bangladeş’de Müslümanlar sokakta öldürülüyor. Myanmar’da Budistler cami ve Müslüman mahalleleri basıp masumları diri diri yakıyor, Filistin’de duvarlar örülüp Müslümanlar açlığa terk ediliyor, Mısır’da darbe yapılıp sokak ortasında katliamlar yapılıyor, Irak’ta Şii ve Sünni bahanesi ile her gün onlarca bomba patlıyor, Suriye’de Esad rejimi Müslümanlara kan ağlatıyor, Doğu Türkistan’da Çin Halk Cumhuriyeti Müslümanları kısırlaştırıyor, Afrika ülkeleri sömürülüp köleleştiriliyor, Müslümanlar dünyanın her yerinde zulüm ve işkence altında eriyordu. Savaş olmayan, kazandığımız bir tek yer vardı. Müslümanları tekrar bir araya getirecek, İslamı tekrar diriltecek, yeniden bir dirilişe şahitlik edecek o topraklar Türkiye’dedi. Şeytanın ve uşaklarının tek amacı burada da fitne ateşini yakıp İslamı somut olarak tamamen ortadan kaldırmak, ortada güçlü bir İslam devleti bırakmamaktı!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler