Erdoğan'a teşekkür: Allah onu korusun

Somali Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Yusuf Osman, patlamaya rağmen ziyaretini iptal etmeyen Erdoğan'a teşekkür etti.

Erdoğan'a teşekkür: Allah onu korusun
Erdoğan'a teşekkür: Allah onu korusun
GİRİŞ 24.01.2015 15:32 GÜNCELLEME 24.01.2015 15:32

Somali Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Yusuf Osman, başkent Mogadişu'da Türk heyetinin de kaldığı SYL Otel'e 22 Ocak tarihinde düzenlenen intihar saldırısına rağmen, Erdoğan'ın ziyaretini iptal etmemesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Osman, şunları söyledi:

"Bu saldırıya rağmen Somali'ye yapacağı ziyareti iptal etmeyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk halkına ve hükümetine teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Erdoğan büyük insan ve Allah onu korusun. Bu tür terörist saldırılar dünyanın her yerinde olabiliyor. İntihar bombacısı ölmeyi kendine hedef seçiyor bunu durdurmak mümkün değil. Saldırı olduğunda burada her türlü güvenlik önlemleri alınmıştı."

Ziyaret öncesinde güvenlik önlemlerinin üst düzeyde alındığını kaydeden Osman, bu ziyaretle Erdoğan ve Türk halkının, Somali halkının yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Erdoğan'ın Somali'ye 2012 yılında da bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Osman, "Erdoğan'a ikinci kez hoşgeldin diyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler