Devlet Başkanı, halkından özür diledi

Nijerya'da Mart ayındaki seçimi kazanamayan Devlet Başkanı Jonathan, görevi boyunca yapmış olduğu hatalar için halkından özür diledi.

Devlet Başkanı, halkından özür diledi
Devlet Başkanı, halkından özür diledi
GİRİŞ 18.05.2015 00:17 GÜNCELLEME 18.05.2015 00:17

Goodluck Jonathan, başkent Abuja'daki Devlet Başkanlığı Sarayı'nda kendisi için düzenlenen veda töreninde "Devlet başkanı yardımcısı, devlet başkanı vekili ve devlet başkanı olarak görev yaptığım sürede bir biçimde kırdığım herkesten özür diliyorum. Karar alırken her zaman ülkemin çıkarlarını korumayı ön planda tuttuğumu bilmenizi isterim" dedi. 

Görevini 29 Mayıs'ta seçimin galibi Muhammed Buhari'ye devretmeye hazırlanan Jonathan, "Bir kusurum olduysa da kasti değildi. Bazen herkesin çıkarı için karar almak zorunda kalırsınız ancak dostlarınız bile durumu yanlış anlayabilir" diye konuştu. 

Jonathan, 2007'de eski Devlet Başkanı Umaru Yar'Adua'nın yardımcılığını üstlenmişti. Yar'Adua'nın rahatsızlanması üzerine devlet başkanı vekili olan Jonathan, eski devlet başkanının ölümünün ardından 6 Mayıs 2010'da devlet başkanı olarak yemin etmişti. 2011'de yapılan seçimin galibi olan Jonathan, aynı zamanda ülkenin demokratik bir seçimle seçilen ilk devlet başkanı olarak tarihe geçmişti. 

Yaklaşık 174 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 28 Mart'ta yapılan seçimi muhalefetin adayı Muhammed Buhari kazanmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...