Gambiya'da kriz! Senegal ordusu müdahaleye hazır

Gambiya'da Aralık ayındaki seçimi kaybetmesine rağmen başkanlığı bırakmayacağını açıklayan Yahya Jammeh'in görev süresi dün gece doldu.

Gambiya'da kriz! Senegal ordusu müdahaleye hazır
Gambiya'da kriz! Senegal ordusu müdahaleye hazır
GİRİŞ 19.01.2017 09:35 GÜNCELLEME 19.01.2017 13:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Seçimi kazanan Adama Barrow'un bugün görevine başlaması gerekiyor. Fakat Jammeh yeni bir seçim yapılana kadar iktidarda kalacağını açıkladı. Jammeh'in iktidarda kalması, başkanlığı süresince işlediği iddia edilen suçlardan ceza almamasının garantilenmesi anlamına geliyor.

YOL ARKADAŞI TARAFINDAN TERK EDİLDİ

Batı Afrika ülkesi Gambiya’da Devlet Başkanı Yardımcısı Isatou Nije-Saidy görevi bıraktı. Nije-Saidy yaptığı yazılı açıklamada, "Mevcut şartlar altında Devlet Başkanı Yardımcılığı görevini sürdüremeyeceğim, bu nedenle istifa ediyorum" ifadesini kullandı.

SENEGAL BİRLİKLERİ SINIRDA

22 yıldır iktidarda bulunan Jammeh'in iktidardan inmemesi durumunda askeri bir müdahale gerçekleştirilebileceği uyarısı daha önce Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) tarafından yapılmıştı. Jammeh'in dün gece de görevi bırakmaması üzerine Gambiya'nın komşusu Senegal ordu birliklerini Gambiya sınırına çekti.

Olası bir askeri operasyona Nijerya da destek vereceğini açıkladı. Gambiya'nın tek komşusu Sengal olduğu için ECOWAS askeri müdahaleyi Senagal'in yapmasını uygun gördü. Nijerya da Senegal'e yardımcı olmak için asker ve uçak gönderdi. Ayrıca, Nijerya donanması ise Gambiya açıklarında bekliyor.

YORUMLAR 2
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    açlıktan ağızları kokuyor halen savaş top tüfek diyorlar
    Cevapla
  • cemhan 7 yıl önce Şikayet Et
    bence gambiya çok uyduruk bir ülke senegalin nehir kısmı olmuş gambiya ve yameh demokrasiye uyğun olarak çekilip yerine gelen ademoda seneğalle fedaral birliktelik kurup bu saçmalığa son vermeli birlikten kuvvet doğar .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...