Uganda'daki efsane komutan öldürüldü

Uganda'nın kuzeyinde faaliyet gösteren Rabbin Direniş Ordusu lideri Joseph Kony'nin en önemli komutanlarından Binani'nin, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde öldürüldüğü bildirildi.

Uganda'daki efsane komutan öldürüldü
Uganda'daki efsane komutan öldürüldü
GİRİŞ 21.01.2013 15:08 GÜNCELLEME 21.01.2013 15:08

Uganda ordusundan Albay Felix Kulayigye, Binani takma adıyla tanınan ve aynı zamanda Kony'nin korumasını olan şahsın, örgüt içinde önemli bir göreve de sahip olduğunu söyledi.

Kulayigye, Binani'nin Uganda liderliğindeki Afrika Birliği askerlerinin ABD tarafından eğitildiği Djema Askeri Üssü'nün 280 kilometre kuzeyinde çıkan çatışmada öldürüldüğünü belirtti.

Rabbin Direniş Ordusu örgütünün en önemli komutanlarından biri olduğu sanılan Binani'nin canlı yakalanamamasını talihsizlik olarak değerlendiren Kulayigye, "Binani, hakkında çok az şey bilinen Kony ile ilgili bilgi sağlayabilirdi" dedi.

Uganda'da Rabbin Direniş Ordusu adıyla erkek çocuklardan oluşan bir ordu kuran Kony, 30 binden fazlası çocuk olmak üzere 60 bin kişiyi kaçırmak, 3 bine yakın insanı öldürmek ve öldürtmek ile aralarında tecavüz, işkence ve cinsel kölelik de olmak üzere 33 ayrı suçlamadan savaş suçlusu olarak aranıyor.

ABD, Rabbin Direniş Ordusu ile mücadeleye yardım için Uganda'ya özel güçlerden oluşan küçük bir askeri birlik göndermişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı