Aile bağlarını güçlendirecek projeler geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aile bağlarını güçlendirmek için kolları sıvadı. PTT aile bireyine gönderilen kargoda indirim yapacak. TOKİ akrabaları aynı blokta buluşturacak. Dedesiyle müzeye, maça giden gençler biletleri indirimli alacak...

Aile bağlarını güçlendirecek projeler geliyor
Aile bağlarını güçlendirecek projeler geliyor
GİRİŞ 22.06.2013 10:04 GÜNCELLEME 22.06.2013 13:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile kurumunu güçlendirmek için bir dizi projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği projenin koordinasyonunu Aile ve Sosyal Politİkalar Bakanı Bakan Fatma Şahin yürütecek. Bakan Şahin proje kapsamında geçtiğimiz günlerde bir çok bakanlık ve kamu kurumuyla görüşmeler gerçekleştirdi.

İlk uygulama PTT'den

"Aile Dostu" projenin ilk uygulaması, Ulaştırma Bakanlığı ve PTT ile yapılan görüşmeler sonucunda hayata geçirildi. Artık aile bireylerinin birbirine gönderdiği kargolar, paketler "Aile Dostu" mührü taşıyacak. Ve bu kargolara özel indirim uygulanacak

Bakanlık, bu kapsamdaki bir çalışmayı da Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) ile yürütüyor. TOKİ, bundan sonra çocukların, dede ve nineleriyle ayrı dairelerde fakat aynı kompleks içinde yaşamalarına fırsat verecek, projeler üretecek. Bu kapsamda aynı katta genç ve çocuklu çiftler için metrekare olarak daha büyük, aile büyükleri için 1+1 veya 2+1 gibi daireler olacak. Bakanlık ayrıca büyük toplu konut mekanlarında akrabaların yakın dairelerde oturmasını sağlayacak.

Aile dostu avantaj paketi

Bakanlığın ailelere bir başka sürprizi ise "Aile dostu avantaj paketleri" olacak. Bakan Şahin, aile üyelerinin, özellikle de torunlarla dede ve ninelerin birlikte kaliteli zaman geçirebilmeleri için kültür, sanat ve spor aktivitelerini birlikte izlemelerini teşvik edecek paketler öngörüyor. Bu kapsamda tiyatro, müze, ören yerleri, futbol karşılaşmaları gibi etkinliklerde ailelere indirim ve avantajlar sağlanması için ilgili kurumlarla görüşmelere başlandı. Bu uygulama hayata geçirildiğinde dedesi ile müzeye ya da maça giden bir genç, indirimli bilet alacak.

Logo verilecek

Kamu kurum ve kuruluşları ile başlayan projeye, özel sektörün de destek vermesi öngörülüyor. Bu kapsamda girişimler de önümüzdeki süreçte başlatılacak. Öte yandan bakanlık projeye destek veren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ‘Aile Dostu' logosu verilecek.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 4
  • emir mehmed 10 yıl önce Şikayet Et
    6288 sayılı kanun oldukca aile bagından kimse söz edemez. bu kanun aileyi deil kadını korumaya yönelik. kadını en cok koruyacak yine o kadının kocasıdır. eger devlet kocadan daha sefkatli ise alsın kadınını. ben devletin kadınını boşadım, alsın baksın devlet kadınına!!!
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok beğendim. Artık "Binalarda komşuluk yok anacım." lafı tarihe karışacak inşaallah. :)
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Güzel proje... Biz toprak sorunu olan bir ülke değiliz ki..keşke köylere ve şehirlere blok apartman yerine... ucuza çıkabilen küçük bahçeleri olan, bitişik nizam evler yapılsa. İngiltere ve başka ülkeler çok öncedan blok apartmanlar yaptı. Sosyal ilişki, aile sağlığı açısından sakıncalarını gördü, sosyal proje olarak bahçeli küçük evler tercih etti. Köyleri unutmayın. hem insanımızın hem de doğal varlıklarımızın hayrı için...Tohum ve gıdayı yabancılara teslim etmeyin.
    Cevapla
  • Özcan Andak 10 yıl önce Şikayet Et
    Şu hükümetin yaptığına bak yaa.... 18 yaşını doldurup evden ve aileden kopmak için programlanan gençliğimize nasıl yaparsınız bunu. Kaç yıldır bunun hayali ile yaşarken gençliğimiz, siz çıkıp diyorsunuz ki aile bağları. Ayıp ayıp :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı