ABD, olaylar için Türkiye'den yardım istedi

ABD’nin Ferguson eyaletinde bir gencin polis kurşunuyla hayatını kaybetmesiyle büyüyen olaylar sonrası ABD Türkiye’den yardım istedi.

ABD, olaylar için Türkiye'den yardım istedi
ABD, olaylar için Türkiye'den yardım istedi
GİRİŞ 20.08.2014 15:54 GÜNCELLEME 20.08.2014 17:57
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

HABER 7 / ÖZEL

ABD’nin Ferguson Eyaleti’nde 9 Ağustos tarihinde bir gencin 6 polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından başlayan sokak gösterileri her geçen gün büyüyor. ABD Başkanı Barack Obama, tatilini yarıda keserek Beyaz Saray’a geri döndü. Olayları bastırmak için Ulusal Muhafız Birliği’nin Ferguson’a konuşlanacağı açıklandı. 

Ferguson’daki olayları yatıştırmak için çeşitli hamleler yapan ABD yetkilileri son olarak Türkiye’den yardım istedi. Türkiye’deki gezi olayları sırasında krizi yöneten ekip içinde olan Başbakanlık Baş Danışmanı Ertan Aydın’ı arayan Beyaz Saray yetkilileri Aydın’dan gezi olayları sırasındaki tecrübelerinden istifade etmek ve taktiksel anlamda bilgi almak için görüştü.

ABD, GEZİ OLAYLARINI DESTEKLEMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayı sonlarında patlak veren Gezi Parkı olayları, bir anda dünyanın gündemine oturmuş, başta ABD olmak üzere Almanya ve bazı Avrupa ülkeleri hükümeti eleştiren açıklamalarda bulunmuştu.

17 Haziran 2013'te Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "Türkiye'deki hadiseleri endişeyle izlemeye devam ediyoruz' açıklaması yapmış, CNN ise gün boyu canlı yayınlarla Taksim'i dünyaya izletmişti.

YORUMLAR 55
  • BARIŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    (yorumumun devamı aşagıda)Biz tüm dünyada barış istiyoruz. İster Müslüman olsun ister gayrimüslim. Bütün dünya insanları arasında refah olsun istiyoruz. Hangi dinden ve ırktan olursa olsun mazlum insanların işkence görmesine veya öldürülmesine bir Müslüman olarak karşıyız. Eğer şefkat Peygamberi Hz. Muhammedin (S.A.V) ümmeti isek onun yolunda gidiyor isek dünyada hiçbir insanın işkence görmesine veya haksız yere öldürülmesine sevinmemeliyiz. Ama bunları mazlum insanlar için ifade ediyorum. Eğer bir Müslüman düşmanı ise, Müslümanlar arasına fitne fesat sokuyor ise ve bu yolla Müslümanları birbirine düşürmeye çalışıyor ise İşte o zaman o zalimlere karşı sırf Allah için hem maddi hem de manevi savaş açmak hak olur. İşte Amerika ve İsrail gibi devletler Müslümanlığa ve Müslümanlara karşı düşmanlık beslemekte, Müslümanlığı ve Müslümanları yok etmeye çalışmaktadır. İşte Irak: ABD Irak liderini ortadan kaldırdı ve Irakı sömüryor. Suriye'de sırf yüce İslam dinimizi ve Müslümanları Dünya insanları gözünde karartmak, kötülemek ve aynı zamanda Suriye’yi ele geçirmek için İŞİD adında bir örgüt kurdurdu ve bu örgüt güya İslam adın savaşıyor gibi gösteriliyor.
    Cevapla
  • O.G 9 yıl önce Şikayet Et
    sonunda ettiğini buldu hep bizim ülkemizmi. birazda dünyayı karıştıran amerika karışsın. alma mazlumun ahını
    Cevapla
  • Hazret YİĞİTER 9 yıl önce Şikayet Et
    BETER OLSUNLAR. Biz de endişe ile izliyoruz. :) Beter olun İnşallah.
    Cevapla
  • Mücahit ÖZTAŞCI 9 yıl önce Şikayet Et
    Tecrübe.... Siz başımıza çorap örmekte ustalaştınız, biz de onları hemencecik bertaraf etmekte ustalaştık....Biz de daha ne marifetler var...
    Cevapla
  • abdullah erol 9 yıl önce Şikayet Et
    İki Olay Farklı. Amerikadaki olaylarla Gezi olayları çok farklı. Amerikadaki olaylar haksız öldürülmeye duyulan öfkenin sonucu. Oysa gezi olayları bir provakasyondu. Dolayısıyla Amerika ektiğini biçecek ve hakettiği karşılığı bulacaktır. Debelenmesi boşuna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi