ABD'den Netanyahu'nun sözlerine tepki

Jen Psaki, Netanyahu'nun BM İnsan Hakları Konseyi için "Terörist Hakları Konseyi" ifadesini kullanmasına katılmadıklarını bildirdi.

ABD'den Netanyahu'nun sözlerine tepki
ABD'den Netanyahu'nun sözlerine tepki
GİRİŞ 30.09.2014 06:31 GÜNCELLEME 30.09.2014 06:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'ye, günlük basın brifinginde, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, İsrail'in sivil hedeflere  saldırması ve çok sayıda çocuk ve kadını öldürmesi nedeniyle soruşturma başlatan  BM İnsan Hakları Konseyi için "BM İnsan Hakları Konseyi, masum sivilleri koruma  misyonuna ihanet ederek Terörist Hakları Konseyi oldu" nitelendirmesine yanıtı da soruldu.  

Netanyahu'yla aynı fikirde olmadıklarını belirten Psaki, "Açıkçası  yapılan eylemlerle ilgili endişelerimiz olduğu zaman bunları sesli şekilde ifade  ediyoruz. Ama, hayır, bu tanımlamaya katılamayız" diye konuştu. Psaki, öfkeli bir dil kullanmaya gerek olmadığına vurgu yaptı. 

YORUMLAR 1
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeyi savaşa çekmek için tüm tiyatro oyunlarını oynuyorsunuz.. Biri türkiyeyi metheder.Biri İşid sanki dünyanın en büyük askeri ordusu ve tehlikesi gibi yaygara koparır.Günün sonunda geldiğimiz noktaya bakın.PKK ve Esed güçleri bizi tebrik ediyor.Savaştan kaçan erkeklere de merhamet etmiyorum.Toprağınızda yaşayın veya şehit olun.Yoksa hiçbir zaman devlet olmaya layık olamazsınız.Bu topraklarda yüzyıllarca barınıp devlet olmak yerine devlet bölmeyi benimsemiş tüm ırkların kaderi budur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'