ABD askerine çuvalın cezası belli oldu

Sarayburnu'nda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirme eylemi yapan TGB üyesi 13 kişi hakkında 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

ABD askerine çuvalın cezası belli oldu
ABD askerine çuvalın cezası belli oldu
GİRİŞ 03.12.2014 19:35 GÜNCELLEME 03.12.2014 20:18
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

 İstanbul Eminönü’nde ABD'li iki askerin başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 kişi hakkında, 1 yıl 7 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 

Eminönü'nde 2 ABD askerinin başına çuval geçirme eylemine ilişkin gözaltına alınan TGB üyesi 13 şüpheli sevk edildiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca serbest bırakılmıştı.

SAVCILIK İDDİANAMEYİ HAZIRLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 13 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral tarafından hazırlanan iddianamede, TGB'nin Başkanı Çağdaş Cengiz'in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli hakkında, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek, basit yaralama, hakaret, mala zarar verme" suçlarından toplam 1 yıl 7 ay ile 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi.

AMERİKALI ASKERLERDEN SUÇ DUYURUSU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayının ardından Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame için Mahkeme, 15 gün içinde iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.
Öte yandan, şüpheliler tarafından başına çuval geçirilmeye çalışılan Amerikalı askerler Marc A. ile Hanry F'nın, olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdikleri ve şüphelilerden şikayetçi oldukları da öğrenildi. Savcılıkça hazırlanan iddianameye, askerlerin ifadesi de konuldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 46
  • Nazım Zengin 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD bizim askerlerin kafasına çuval geçirenleri ödüllendirirken, bizler ABD askerlerinin kafasına simgesel bir şekilde çuval geçirmeye kalkan gençleri 10 yıl ile yargılıyoruz... Kimse lagaluga etmesin müstemleke bir ülkenin, gariban insanlarıyız...
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerine çuval geçirenlere ceza veremeyenler sembolik bir olayda olsa bunu yapanlara ceza vermede gecikmiyorlar ve hatta hükümet yetkilileri utanmadan ABD lilere olayı kınadıklarını iletiyorlar
    Cevapla
  • kerem 9 yıl önce Şikayet Et
    akp liler yapsaydı göklere çıkartırlardan zaten onları helal osun adamlara güzel bişey yapmışlar ama bizim ülkemizde ne adalet varya hemen hapis cezası kendileri amerikaya bişey yapamıyor yapanada ceza veriyolar hemen ne güzel memleket ne güzel adalet
    Cevapla
  • şovmenler 9 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah hakettikleri cezayı bulurlar, o kadar milliyetçiler gitsinler israilde yapsınlar bunu. Ortalığı karıştırmaktan baska amaçları yok ve umarım bu olayın karsılığı amerikadaki vatandaslarımıza daha kötü yansımaz.
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bir soru bu hareketi yaparak onlardan ne farkın kalıyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...