ABD'den şaşırtan Mısır açıklaması

Mısır'daki darbeye ses çıkarmayan ABD, devrimin dördüncü yıl dönümündeki gösterilere polisin müdahalesi sonrası yaşanan şiddeti kınadı.

ABD'den şaşırtan Mısır açıklaması
ABD'den şaşırtan Mısır açıklaması
GİRİŞ 27.01.2015 11:44 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hafta sonu yaşanan olaylarda 26 kişi ölürken çok sayıda kişi de yaralandı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında,Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin 4'üncü yılı dolayısıyla hafta sonu rejim karşıtlarının düzenlediği ve polisin müdahalesi sonucu 26 kişinin hayatını kaybettiği, 163 kişinin yaralandığı protestolara değindi.

"Mısır'da ister barışçıl protestoculara ister güvenlik güçlerine karşı olsun, hafta sonu yaşanan şiddeti ciddi biçimde kınıyoruz" diyen Psaki, Mısır güvenlik güçlerini itidale ve Mısırlıların görüşlerini barışçıl yollardan ifade edebildikleri güvenli bir ortamını sağlamaya davet etti.Psaki, tüm Mısırlılara da itidalli olma ve şiddetin her türlüsünü ayrım yapmaksızın kınama çağrısı yaptı.

ABD DARBE DİYEMEMİŞTİ

Mısır'da Abdulfettah Sisi yönetimindeki ordu, meşru Cumhurbaşkanı Mursi'yi görevinden ederek ülkenin başına geçmiş, ABD bu olay karşısında tarafsızlığını koruyarak 'darbe' tabirini kullanmamıştı.

YORUMLAR 3
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    İmaj düzeltme çabaları ama yemez.Ne mal olduğunuzu herkes biliyor.
    Cevapla
  • bahar 9 yıl önce Şikayet Et
    onlar sadece kınar.aynı iran gibi.onlar ruh ikizi aslında.
    Cevapla
  • siz 9 yıl önce Şikayet Et
    ay gözlerim yaşardı ABD...!sen mısır darbesinin geri planındaki büyük şeytansın zaten. birde şiddeti kınıyormuş ve kınanmasını istiyormuş. darbeciler katliam yaparken neredeydin. bir avuç göstericinin sesini tüm mısırın sesi gibi ilan ettiniz de mısırın %70 inin katıldığı gösterileri neden görmezlikten geldiniz. ey ABD nin iki yüzlü yöneticileri yer yüzünde rahat yüzü görmeyeceksiniz. çünkü nere gitseniz vicdanınız ve yaptıklarınız sizinle gidecek ve kahrolacaksınız. Allah'a hesap veremeyeceksiniz. Hristiyanlıkta da ahiret inancının olduğunu ve hesabın olduğunu biliyorum. uykularınız kaçacak. ama helallik alacak Müslümanlar ahirette sizi bekliyor olacak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?