İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?

ABD'de, İsrail bağlantılı lobilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini engellemeye çalıştığı konuşulurken, son açıklama sonrası iptal iddiası gündeme gelmişti. Hürriyet gazetesi yazarı Selvi, gezi planındaki son gelişmeleri yazdı.

GİRİŞ 26.04.2024 11:19 GÜNCELLEME 26.04.2024 12:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti hakkında gelen bir soruya, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok" cevabını verdi.

Kirby'nin açıklaması sonrası Erdoğan'ın ABD ziyaretinin iptal edildiği iddia edildi. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, daha önce 9 Mayıs'ta olacağı açıklanan ABD gezisiyle ilgili spekülasyonlar sonrası kaynaklarına geziyi sordu; gelen cevabı köşesinde yazdı. 

Hamas lideri İsmail Haniye'nin ziyaretinden sonra ABD'de İsrail lobisiyle bağlantılı bir grubun ziyareti engellemeye çalıştığını hatırlatan Selvi, "Bu ziyaret gerçekleşmeli. Çünkü bizim ABD ile görüşmemiz gereken çok önemli başlıklarımız var" değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan'ın Hamas'la görüşmesi İsrail'i salladı! Dışişleri Bakanından skandal paylaşımErdoğan'ın Hamas'la görüşmesi İsrail'i salladı! Dışişleri Bakanından skandal paylaşım

Selvi; F-16 satışı, F-35'lere yapılan ödemelerin tahlisi, Irak'a yapılacak büyük operasyon, Suriye'deki PKK varlığı, İsrail-İran gerilimi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi konuların görüşmenin ana başlıklarından olacağını belirterek, "İsveç’in NATO üyeliğine verdiğimiz destekle çok önemli bir konjonktür yakaladık, bunu lobilere kurban etmemeliyiz" ifadelerini kullandı. 

TÜRK VE ABD HEYETLERİ MÜZAKERE EDİYOR

Gezi programında son gelişmeleri de aktaran Selvi, yazısında şu ifadelere yer verdi: 

"Son durum şu şekilde;

1- ABD’den gezinin iptaline ilişkin bir bilgi gelmiş değil.

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan gezi iptal edilsin diye bir talimat vermemiş.

3- Türk ve ABD heyetleri gezi programını müzakere ediyor.

Bu durumda bana düşen ise her gelişmeyi izleyip, paylaşmak..."

BLOOMBERG: ZİYARET GERÇEKLEŞECEK

Oksijen'de yer alan habere göre de ABD'li Bloomberg, 9 Mayıs'ta yapılması planlanan görüşmenin gerçekleşeceğini yazdı. Haberde şu ifadelere yer verildi: 

"Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da Başkan Joe Biden ile görüşecek. Erdoğan'ın yaklaşan Washington ziyareti, Gazze'de İsrail-Hamas savaşı devam ederken ve İran ile İsrail'in birbirlerinin topraklarına saldırarak daha geniş bir Orta Doğu çatışmasının yaklaşmakta olduğu endişesini yaratmasının ardından gerçekleşiyor."

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • -Gözlemcí 1 hafta önce Şikayet Et
    Biden ne gelir nede görüşür bu ara onlarda seçime gidiyor..Joe suçlu halkın gözünden düşmek istemez..Seçim korkusu onu sarmıştır çoktan..Taramp kazanır diye korkuyor soykırımcı zalim
    Cevapla
  • ZKM 1 hafta önce Şikayet Et
    Gitmesin !
    Cevapla
  • Emekli 41 1 hafta önce Şikayet Et
    Şu abd'ye önceden verilen f35 parası olan milyar dolar hala mahsup edilmiş değil o dönemden beridir o para faize konsaydı ana para yerinde durup, 5 tane f:16 alınırdı.
    Cevapla
  • Aşık dermani 1 hafta önce Şikayet Et
    Konuşuluyor ama uygulama yok uygulama kiminle olacaksa onunla görüşülsün israille konuşulacak olanlar neden amerikaya gidiliyor
    Cevapla
  • TEPE ÇINAR 1 hafta önce Şikayet Et
    Kaçan kovalanır derler, ne için biden, canları cehenneme tüm siyonistlerin, reis boşuna bir çabaya girmeye bu rezalete gerek yoktu, izzet ve şerefimizle tükürelim zalimlerin hayasız tüzlerine deyip çekip gelmek lazım, onlar koşsunlar ziyaret için, zaten en büyük siyonist Biden ın kendisidir ve canı cehenneme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!