ABD: Irak'a asker gönderebiliriz

ABD Savunma Bakanı Hagel, hava sahalarında hedeflerin daha iyi belirlenmesi için Irak'a asker gönderilebileceğini söyledi.

ABD: Irak'a asker gönderebiliriz
ABD: Irak'a asker gönderebiliriz
GİRİŞ 01.02.2015 15:13 GÜNCELLEME 01.02.2015 15:23
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Hagel, "Tüm seçeneklere bakmalıyız ve bu, (IŞİD ile mücadelede Irak'ta) bir kısım askerimizin daha konuşlandırılmasını gerektirebilir. Savaşmak için değil, muharip misyon için değil ama hava saldırılarında (hedeflerin) daha iyi belirlenmesine yardım etmek için" dedi.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak'ta IŞİD ile mücadelenin muharip misyon üstlenmese de hava saldırılarının hedeflerinin daha iyi belirlenmesi açısından sahada Amerikan askerini gerekli kılabileceğini söyledi.

Görevini Ashton Carter'a devretmeye hazırlanan Hagel, CNN'e verdiği röportajda, IŞİD ile mücadelenin sadece askeri yollarla çözülemeyeceğini kaydetti.

Tarihe dayanan adaletsizliklerin, çatışmaların ve problemlerin askeri yöntemlerle giderilemeyeceğine işaret eden Hagel, "Bunun askeri bileşeni var tabi ki ama daima siyasi çözümü gerektiriyor" dedi.

Hagel, bunun yanında sahada Amerikan askeri olmasa bile mücadelenin askeri bileşenin her zaman riskleri de beraberinde getirdiğine dikkati çekti. 

‘TÜM SEÇENEKLERE BAKMALIYIZ'

Öte yandan IŞİD ile mücadelede ABD'nin Irak'ta ön cephelere Irak güçlerine yardım etmek için muharip olmayan askerler göndermek durumunda kalabileceğini de dile getiren Hagel, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Tüm seçeneklere bakmalıyız ve bu, bir kısım askerimizin daha konuşlandırılmasını gerektirebilir. Savaşmak için değil, 6 yıl boyunca Irak'ta ve uzun yıllardır Afganistan'da yaptığımız gibi muharip misyon için değil ama hava saldırılarında (hedeflerin) daha iyi belirlenmesine yardım etmek için."

Hagel, "Ama şunu söyleyebilirim, daha o noktada değiliz, o noktaya gelir miyiz, gelmez miyiz, onu da bilmiyorum" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 11
  • abdulhamit 9 yıl önce Şikayet Et
    Deccalin ordusu, biz müslümanlar uyudugumuz surece bizi gafil avlamaya devam edecek. Mason ve siyonist lerin kontrolündeki ulkelerin halkları uyanmadığı sürece bu zulümler devam edecek.Herkes uyanmali 've ülkesine Dana saglam sarilmali.Basta da bizler.
    Cevapla
  • ali ünlüer 9 yıl önce Şikayet Et
    senarya çok iyi.önce işidi yarat sonda gel o bölgeye çöreklen.
    Cevapla
  • veysi 9 yıl önce Şikayet Et
    Kobani, Kürt milliyetçiliği köpürtmek için kullanılan bir araçtır. Koskoca Musul, işid'in eline geçerken parmağını kıpırtadmayan Amerika, Musul'un onda biri kadar bile büyük olmayan Kobani için yüzlerce uçak kaldırmıştır. İşid'in o kadar yer varken, ölümüne Kobaniye yüklenmesinin arkasındaki sebebi niye düşünmüyorsunuz? Yalancı bir kürt kurtuluş savaşı atmosferi oluşturarak, böylece kürtleri orta dünyanın orkları olarak sahneye çıkartmayı planladılar. Büyük Şii-Sunni savaşı başlayıca, kürtlerde ortada herkese ateş edecek..Milyonlarca ıraklı,suriyeli,iranlı,sunni,şii,türkmen, türkiyeli, kürt ölececek..İsrail için bölge bomboş hale gelecektir..Babylon 5 dizsinde bu temalar işleniyor.
    Cevapla
  • talha 9 yıl önce Şikayet Et
    ey rumlar hepizi dabıkta bekliyoruz ve kaybedeceksiniz bu Allahın vadidir şüpesiz ovadini yerine getirendir
    Cevapla
  • yekta 9 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin guantonomodaki Ebû garip teki yaptıkları ortada zalimlere mezar olsun Irak suriye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız