"Kürtlere doğrudan silah veriyoruz"

Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen, ABD'nin Bağdat üzerinden değil, doğrudan silah gönderdiğini söyledi.

"Kürtlere doğrudan silah veriyoruz"
"Kürtlere doğrudan silah veriyoruz"
GİRİŞ 03.03.2015 16:16 GÜNCELLEME 03.03.2015 16:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen, Irak’taki Kürdistan Bölgesi’ne doğrudan silah göndermeye başladıklarını açıkladı.Erbil’den yayın yapan Rûdaw internet sitesinin haberine göre, emekli general John Allen, Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nde düzenlenen, "IŞİD’e karşı yürütülen savaşın geleceği" adlı panelde konuştu.

Allen, bir soru üzerine ise ABD’nin ilk kez Kürdistan Bölgesi’ne Bağdat üzerinden değil, doğrudan silah gönderdiğini söyledi.John Allen, silah ve cephane taşıyan kargo uçaklarının, direkt Uluslararası Erbil Havalimanı’na indiği bilgisini verdi.Obama’nın özel temsilcisi, Merkezi Irak Hükümeti’nin onayıyla askeri destekte bulunduklarını ve Irak’ın tek parça olarak varlığını devam ettirmesini istediklerini kaydetti.

Türkiye ile görüşmeler

Öte yandan, John Allen, Türk yetkililer ile koalisyon konusunda dostane ve zengin görüşmeler yaptıklarını ifade etti.Göreve başladığından bu yana Türk yetkililer ile bu yönde yaptıkları görüşmelerin “yapıcı” olduğunu kaydeden Allen, "Türkiye’nin koalisyona dahiliyeti gelişmeye devam ediyor ve gelecek ile ilgili hala görüşmemiz gereken birkaç mesele var” dedi.

 ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, IŞİD’e karşı Türkiye’nin ABD ile daha fazla işbirliği yapması konusunda iyimser olmadığını dile getirmişti.Geçtiğimiz hafta Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde düzenlenen oturumda konuşan Clapper, Türkiye'nin farklı öncelikleri ve çıkarları olduğunu düşündüğünü ifade etmişti.

YORUMLAR 6
  • son 9 yıl önce Şikayet Et
    evet PKK silah bırakacak ama eskileri bırakacak. ABD amcaları artık eskileri bırakın, hem Barış sürecine uymuş gözükürsünüz hemde yeni silahlarla daha büyük Saldırılar yapabilirsiniz demiştir.
    Cevapla
  • asasasa 9 yıl önce Şikayet Et
    bilmediğimiz şey değil
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    İşid bahanesiyle açıkdan söyleyemedikleri yardımla yüzleşerek, suçluluk psikolojisinden kurtulmaya çalışıyorlar...
    Cevapla
  • hakkı kul 9 yıl önce Şikayet Et
    devamlı söylüyordum.Pkk silah bırakacak Abd amcaları yeni silah gönderiyor ve itiraf ediyorlar daha yeni daha moderinize silahlar geliyor hayırlı işler.İşid biterse kürdüstan devrede olacak abd silah verdiği için kürtleri kulanacak o bölgeye hakim olacak
    Cevapla
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Barzani ve ailesinin Mossad ajanları oldukları biliniyor zaten, internette eskiye ait pek çok fotoğrafları dolanıyor bunların israil ajanlarıyla çekilmiş. Adamlar orada 'Israel_v2.0' kurmak istiyorlar.
    Cevapla
  • oyle olmayacak 9 yıl önce Şikayet Et
    aksine abd bu coğrafyada ebediyen söz hakkını yitirecek. söz söyleme sırası müslümanlarda olacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor