İşte İslam karşıtı serginin saldırganları

Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği organizasyonun olduğu binaya ateş açan saldırganların kimlikleri belli oldu.

İşte İslam karşıtı serginin saldırganları
İşte İslam karşıtı serginin saldırganları
GİRİŞ 05.05.2015 09:05 GÜNCELLEME 05.05.2015 09:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin (American Freedom Defense Initiative-AFDI) düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun dışında silahlı çatışma yaşanmış, güvenlik görevlilerine ateş açan iki kişi öldürülmüş ve bir görevli yaralanmıştı. 
ABD medyası ve haber ajanslarına göre, eylemcilerden biri Elton Simpson. Diğer eylemci ise Simpson’un ev arkadaşı  Nadir Soofi.

Simpson takip altındaydı

Adının açıklanmasını istemeyen iki yetkilinin Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre, eylemcilerden Elton Simpson 2006 - 2010 arası gözetim altındaydı ve Somali'ye giderek terör gruplarına katılma amacıyla federal görevlilere yalan beyanda bulunmaktan ceza aldı. 

ABD medyasından New York Times ve Washington Post gazeteleri ise, diğer eylemcinin Simpson'un ev arkadaşı Nadir Soofi olduğunu duyurdu.

İkilinin Arizona eyaletinin Phonix kentinde yaşadıkları belirlendi. Pheonix Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) sözcüsü Perryn Collier iki saldırganın yaşadığı düşünülen dairede arama yaptığını doğruladı. Phoenix'te Simpson ve Soofi'nin yaşadığı daire sabah erken saatlerde kordon altına alındı, mahallede yaşayanların tahliye edildi, evde arama yapıldı. 

Yarışmayı islam karşıtı ırkçı dernek düzenledi

Yarışmayı düzenleyen kuruluşun başkanı Pamela Geller, ABD genelinde İslam karşıtı eylemleriyle tanınıyor. Daha önce Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında İslam merkezi kurulmasını engelleme için kampanya yürüten Geller, birçok kentte de toplu taşıma araçlarında İslam karşıtı ilanlar yayınlatmıştı.

YORUMLAR 3
  • Ebu Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    "Saldırgan" derken..?
    Cevapla
  • ASLAN 8 yıl önce Şikayet Et
    islam düşmanlarına islam karşıtı onlara karşı gelenlere ise saldırgan ne güzel başlık
    Cevapla
  • muhammet ünlüsoy 8 yıl önce Şikayet Et
    onların yaptıklarına cihat denir. mekanları cennet makamları şehitlik olur inşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar