ABD: 23 bin DAEŞ militanı öldürüldü

Ağustos 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyonlar çerçevesinde 23 bin silahlı militanın öldürüldüğü belirtildi.

ABD: 23 bin DAEŞ militanı öldürüldü
ABD: 23 bin DAEŞ militanı öldürüldü
GİRİŞ 01.12.2015 00:21 GÜNCELLEME 01.12.2015 00:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay Steve Warren, Irak'ın başkenti Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği'nde basına yaptığı açıklamada, uluslararası koalisyonun, Ağustos 2014'ten bu yana DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlar kapsamında 5 bini Irak, 3 bin 500'ü Suriye'de olmak üzere 8 bin 500 hava saldırısı gerçekleştirdiği, bu saldırılarda örgüte bağlı 23 bin silahlı militanın öldürüldüğünü ifade etti.

Koalisyon güçlerinin tahminlerine göre, halihazırda Irak ve Suriye'de 20 bin ila 30 bin silahlı DAEŞ militanı bulunduğunu belirten Warren, "İki hafta önce başlayan 'ikinci ezici dalga' olarak bilinen hava operasyonlarında örgüte ait 400 petrol tankeri vuruldu" dedi.

Warren, Rusya'nın, "Türkiye'nin DAEŞ'e yardım ettiği" yönündeki suçlamalarına ilişkin soruyu ise "Türkiye, koalisyon ortaklarımızdan. Türkiye, DAEŞ'in hezimete uğraması ve yok olması için destek oluyor" şeklinde cevapladı.

DAEŞ'in, Haziran 2014'te Irak ve Suriye'de bazı bölgeleri ele geçirmesiyle hükümet birlikleri ile örgüt militanları arasında başlayan çatışmalar ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ise DAEŞ'i hedef alan operasyonlara bir yıldan fazla süredir havadan destek veriyor.

YORUMLAR 2
  • Cemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalana da bak. 23 bin tane DAEŞ üyesi mi var? :D PKK 30 senede birkaç bin kişiyi anca topladı.
    Cevapla
  • Talha 8 yıl önce Şikayet Et
    En az 10 bin i çocuk, kadın ve yaşlı siviller... Allah mühlet verir ama ihmal etmez. İntikam alıcıdır. O zavallı çocukların intikamını alır bırakmaz!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar