ABD'de 56 kişi DAEŞ'e destekten tutuklandı

ABD'de son bir yılda terör örgütü DAEŞ ile ilişkileri bulunduğu belirlenen 56 kişi tutuklandı.

ABD'de 56 kişi DAEŞ'e destekten tutuklandı
ABD'de 56 kişi DAEŞ'e destekten tutuklandı
GİRİŞ 02.12.2015 00:24 GÜNCELLEME 02.12.2015 00:24

ABD'de son bir yılda terör örgütü DAEŞ ile ilişkileri bulunduğu belirlenen çok sayıda Amerikan vatandaşının tutuklandığı, "örgüt sempatizanlarına yönelik 50 eyalette şu anda 900 soruşturma yürütüldüğü" bildirildi.

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan George Washington Üniversitesi'nin ülkede bulunan DAEŞ sempatizanlarına ilişkin raporu yayınlandı.

Rapora göre yetkililer, en az 250 Amerikalının terör örgütüne katılmak üzere Suriye ve Irak'a gittiğini veya gitmek istediğini ifade etti.

Ülkede Mart 2014'ten itibaren 71 kişinin örgütle ilişkili eylemlerde bulundukları gerekçesiyle suçlandığı bilgisi verilen raporda, bunların 56'sının bu yıl içinde tutuklandığı belirtildi. Raporda, "2015 yılında tutuklanan 56 kişi, 11 Eylül'den sonra ülkede terörle bağlantılı tutuklamalarda bir rekordur" denildi.

Raporda, ayrıca, "örgüt sempatizanlarına dönük şu anda 50 eyalette 900 soruşturmanın devam ettiği" bilgisi paylaşıldı.

DAEŞ militanlarının saflarına destekçi çekmek için sosyal medyayı etkin şekilde kullandığı aktarılan raporda, "ABD'de bulunan 300 DAEŞ sempatizanı sosyal medyada aktif bir rol oynuyor" ifadesine yer verildi.

Raporda, örgüte sempati duyanların en çok Twitter'da etkin olduğu, bu kişilerin daha çok profil resmi olarak siyah bayrak ve şehadeti simgelediği belirtilen aslan ve yeşil kuş resimleri kullandığına vurgu yapıldı. Sempatizanların çoğunlukla İngilizce paylaşımlarda bulunduğu kaydedildi.

Örgütü destekleyenlerin farklı ırk, yaş, sosyal sınıf, eğitim ve aile yapısına ait bulunduğunun altı çizilen çalışmada, örgütle ilgili eylemlerden dolayı tutuklanan en genç kişinin 15 yaşında, en yaşlı kişinin ise 47 yaşındaki eski bir ABD Hava Kuvvetleri çalışanı olduğu bilgisi verildi.

Üniversitenin raporunda, ayrıca ülkede örgüte ilgi duyanların yaş ortalamasının 26 olduğuna ve sempatizanların yüzde 86'sının erkek olduğuna dikkat çekildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...