Obama: En büyük başarım İran

İngiltere'ye gerçekleştirdiği son resmi ziyaretinde gençlerle buluşan Obama önemli açıklamalarda bulundu.

Obama: En büyük başarım İran
Obama: En büyük başarım İran
GİRİŞ 24.04.2016 06:39 GÜNCELLEME 24.04.2016 12:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama, hızlı iletişim çağında insanlara ulaşan kötü haberlerin yoğunluğunun dünya sisteminin çökmekte olduğu hissini yaratabildiğini belirterek, gençlere, "Karamsarlığı ve alaycılığı reddedin. İlerleme mümkün, sorunlar çözülebilir ama ilerleme kaçınılmaz da değil, mücadele, sebat ve inanç gerektiriyor." dedi.

Görev süresi içinde İngiltere'ye son resmi ziyaretini gerçekleştiren ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Royal Horticultural Halls'da gençlerle bir araya geldi.

GENÇLERE ÖĞÜTLER

"Anında bilgi edinilen bir çağdayız, Twitter'dan ve TV'den sürekli kötü haberler akıyor. Bu da kurduğumuz düzenin kırılgan olduğu veya çöktüğü hissini yaratıyor bazen belki" ifadelerini kullanan Obama, gençlerden tarihe ve orada oynayabilecekleri role daha derinlemesine ve iyimser bir şekilde bakmalarını istedi.

Gençlerle bir araya geldiğinde onlardan bu tür çağrıları reddetmelerini istediğini ifade eden Obama, "Karamsarlığı ve alaycılığı reddedin. İlerleme mümkün, sorunlar çözülebilir ama ilerleme kaçınılmaz da değil, mücadele, sebat ve inanç gerektiriyor." dedi.

Gençlerden gelen soruları da yanıtlayan Obama, ABD başkanlarının siyasi öncelikleri ile ilgili bir soruya, "Birinci önceliğim ABD halkının güvenliği. Güvenlik her zaman gündemin birinci maddesi olacaktır. DAEŞ ve ulus ötesi terör çözülmesi gereken kritik sorunlar. Ancak bunları nasıl ele alacağız? Önemli olan bu.

EN BÜYÜK BAŞARIM: İRAN

Obama, 8 yıllık başkanlık süresinde en büyük başarısı olarak neyi gördüğü şeklindeki soruya, 2008'de yaşanan küresel finans krizinden sonra aldığı tedbirler ile İran nükleer çalışmaları konusunda varılan diplomatik çözümü gösterdi.

Başkan olmadan önce vadettikleri ile başkanlığı süresince yaptıkları arasında uyum olduğunu savunan Obama, "Kendi kendime sadık kaldım" ifadesini kullandı.

Değişimin zaman aldığını vurgulayan Obama, ABD'de siyahların haklarını kazanmalarını buna örnek olarak verdi.

Siyahların ABD'de haklarını hala tam olarak kullanamadıklarını dile getiren Obama, "Ayrımcılık halen Amerikan hayatının bazı yönlerinde mevcut. Siyah bir başkanla bile. Aslında tehlikelerden biri de insanların siyah bir başkan seçerek artık sorun kalmadığını düşünmeleri. Ama Ferguson'u gördünüz, ceza hukuk sistemindeki bazı sorunları da biliyorsunuz." diye konuştu.

 

YORUMLAR 17
  • haksoz 8 yıl önce Şikayet Et
    soz konusu basari olunca malisef sende hic bisey yok .
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve israil,iranda azınlıkta olan isfahan yahudilerine güvenmesin.Çünkü şii rejimini yönlendiren fars pers politikası,israilin sonunu getiecektir.Korkunun ecele faydası yoktur.İran hep amerka ve israili kandırıyor.İsfahan yahudilerini,persler elinde çoçuk oyuncağı gibi oynatıyor.
    Cevapla
  • aaa 8 yıl önce Şikayet Et
    en büyük başarın orta doğuyu iranın eline vererek sünnilerin ölmesini izlemen küfür tek millettir.hz.ali r.a dirilse ilk işi esedin yüzüne tükürür
    Cevapla
  • betan urfa 8 yıl önce Şikayet Et
    obamanın en iyi yapyığı 4, 5 ülkenin insanlarını iç savaş bahanesiyle birbirine kırdırttırdı . bu ülkeler obamanın izlediği siyaset yüzünden bu halde kitlesel katliamların koordinatörlüğünü çok iyi yapıyor libya, mısır,ırak suriye,
    Cevapla
  • BALTAZAR 8 yıl önce Şikayet Et
    seninbüyük başarın ortadoguyu kangölüne çevirdin başarınbu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak