Trump'tan Kim Jong-un'a zeytin dalı

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trum, seçimden zaferle çıkarsa Kuzey Kore ile masaya oturmaya hazırlanıyor.

Trump'tan Kim Jong-un'a zeytin dalı
Trump'tan Kim Jong-un'a zeytin dalı
GİRİŞ 18.05.2016 09:53 GÜNCELLEME 18.05.2016 09:57
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, seçimi kazanması halinde Kuzey Kore ile müzakereleri tekrar başlatacağını duyurdu.

Trump, Pyongyang yönetiminin nükleer programını Kim Jong-un'la yüz yüze görüşmek istiyor. Cumhuriyetçi başkan adayı, "Onunla konuşmak isterim, onunla konuşmakta bir problem yok" dedi.

Milyarder işadamı Donald Trump, kampanya döneminde göçmen ve Müslüman karşıtlığıyla öne çıktı. Meksika sınırına duvar yapmak ve Müslümanları ABD'ye almamak gibi görüşleri dünya çapında günlerce tartışıldı.

Pyongyang cephesinde ise 36 yıl sonra ülkedeki ilk İşçi Partisi kongresini iki hafta önce yapan Kim Jong-un, son dönemde birçok füze denemesine imza attı ve Birleşmiş Milletlerle yeniden karşı karşıya geldi.

Özellikle nükleer program ve füze denemeleri nedeniyle Washington ve Pyongyang sık sık karşı karşıya geliyor. Kuzey Kore, Nisan ayı sonunda yaptığı açıklamada ABD'nin Güney Kore ile birlikte gerçekleştirdiği askeri tatbikatları durdurması halinde nükleer denemeleri askıya alacağını duyurmuştu.

ABD, yıllardır Kuzey Kore'ye yaptırım uyguluyor ve Pyongyang yönetimi dünyadan tecrit edilimiş durumda. Nükleer silah üretme faaliyetlerine devam etmekle suçlanan Kuzey Kore'ye son 20 yılın en ağır yaptırımlarını öngören karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi tarafından oy birliği ile Mart ayı başında kabul edilmişti.

YORUMLAR 20
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika, kuzey koreye dahi laf geçiremeyecek duruma geldi.Bu da olsun artık,kaç tane lazere yakalanmayan uzun menzilli atom füzesi denedi.
    Cevapla
  • Feraset 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kore`nin yerinde olsam asla konuşmam. Konuştukları an ABD`nin kölesi olurlar:)) ABD onları öyle bir köleleştirir ki anlayamazlar bile. Örnek göstermek gerekirse bizi gösterebiliriz mesela. İşbirliği adı altında önce para verip borçlandırırlar. Ekonomik olarak sizi bağlarlar. Sonra içinize zamanla kendi adamlarını sokup ülkenizi ağır antlaşmaların içine sokarlar. Aradan yıllar geçer ve yorgun düşmüş halk dürüst bir lider seçer. Ama gelin görün ki ABD`nin köpekleri o lideri rahat bırakmaz. Şu an Türkiyemizin durumuna bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Kendileri söz verir tutmazlar. Hatta yazılı antlaşmalara bile uymazlar. Ama sizden hep ödün beklerler..vs
    Cevapla
  • Emre Öztürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tarihinde hiç bir devletin sömürgesi veya kölesi olmamıştır ÖYLEKİ. Türkler ölür fakat itahat etmez biz boyun bükmemeyi eski dönem Oğuz soyundan İstanbulda Fatih Sultan Mehmet Handan Çanakkale yiğit dedelerimizden öğrendik sen git ve laflarına dikkat et...
    Cevapla
  • tanar olca 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben bunun sadece siyasi hamle olarak kalmasını diliyorum.aksi halde Müslümanlarda ABD lileri topraklarından çıkarır işte O zaman okga kaç gramdır anlar...
    Cevapla
  • Politikaci (part 3) 7 yıl önce Şikayet Et
    insanlarin oyunu alamamak icin ugrastigi kesin olan bu sahsa kimsenin oy vermeyecegi asikar oldugundan, halk guvenmeden, istemeden de olsa Hillary Clinton'i sececek, secimlerde iki partinin adaylari da onceden kararlastirilmisti ve hersey planlandigi gibi gelisti.
    Cevapla
  • Politikaci (part 2) 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ise en uygun isim Donald Trump idi, ise 17 milyon multeciyi ulkeden surecegini ve meksika sinirina bir duvar insa edecegini soyleyerek basladi, kadinlari asagilayici onlarca soz soyledikten sonra Muslumanlari ulkeye almayacagini acikladi, meksikali gocmenlere uyusturucu saticilari ve tecavuzculer diye hitap etti, hristiyan okullarina gidip incilin adini bile yanlis telafuz etti, zencileri ayinlerde tanrilarina kurban eden beyaz irkci sapiklarin destegini reddetmeyecegini soyledi ve duzgun bir vergi plani bile sunmadi halka, en sonunda da Putin ve simdi Kim jong-un ile arasini duzeltecegini soyluyor,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...