Trump'tan şaşırtan karar: Göreve devam et!

Donald Trump'ın sözcüsü Spicer, Trump'ın Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ten bu göreve devam etmesini istediğini söyledi.

Trump'tan şaşırtan karar: Göreve devam et!
Trump'tan şaşırtan karar: Göreve devam et!
GİRİŞ 20.01.2017 07:17 GÜNCELLEME 20.01.2017 09:45
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD Başkanlığı görevini bugün devralacak Donald Trump'ın Beyaz Saray Sözcüsü olarak seçtiği Sean Spicer, ABD medyasına yaptığı açıklamada, Trump'ın 50 civarında üst düzey yetkiliden mevcut görevlerine yeni yönetim döneminde de devam etmelerini istediğini belirtti. Spicer, Trump'ın kalmasını istediği yöneticiler arasında Başkan Barack Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi görevini yürüten Brett McGurk'nın da yer aldığını kaydetti.

PYD/PKK DOSTU

Obama yönetiminin, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye DEAŞ'la mücadele adı altında destek vermesi Türkiye ile ABD ilişkilerinin gerilmesine neden olmuştu.McGurk'un, Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü terör örgütü YPG'nin sözcülerinden Polat Can'dan plaket almıştı.

McGurk şubat ayında örgütün Kobani'deki kampını ziyaret etmiş, bu ziyaret üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Obama yönetimini eleştirerek, Washington'a “terör örgütleri ile NATO müttefiki arasında bir tercih yapması” çağrısında bulunmuştu.

Yenişafak

YORUMLAR 31
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Obama seçildiğinde , yok efendim ilk kez bir zenci seçilmiş, yok adamın adı Hüseyin Barakmış, ailesi Müslümanmış, dolayısıyla zenciler ve Müslümanlar Obama döneminde rahat nefes alabilecekmiş falan filan. Sonra ne oldu zencilerin ve Müslümanların anası ağlatıldı bu ezik döneminde. Şimdi gizli Müslüman düşmanı değil aleni Müslüman düşmanı seçildi. Düşmanın gizlisinden alenisi iyidir. Bizim için iyi olan sadece budur. Yoksa düşmanın biri gitti diğeri geldi o kadar.
    Cevapla
  • Seda 7 yıl önce Şikayet Et
    Trumpın Türkiye politikası belli oldu.
    Cevapla
  • altar 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD bize düsman dost gibi gorunuyor bunu tüm dünya biliyor artik iplerin kopma zamani geldide geciyor bile
    Cevapla
  • Lazodenso 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD de sadece kuklalar deyisti, ABD de politikaya yön verenler siyonistler.
    Cevapla
  • Lazodenso 7 yıl önce Şikayet Et
    Beeeen hic sasirmadim. Bunlara güvenen sasirir. Ben size diyorum 3.Dünya savasi kapida, olacak olacak. ABD nin siyonist politikasina aynen devam, pek fazla iyi deyisme olmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması