ABD'den 'Barzani' açıklaması! Takdir ettiler

ABD Dışişleri Bakanlığı, IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin yetkilerini devretmesini takdir ettiklerini söyledi.

ABD'den 'Barzani' açıklaması! Takdir ettiler
ABD'den 'Barzani' açıklaması! Takdir ettiler
GİRİŞ 30.10.2017 17:15 GÜNCELLEME 30.10.2017 17:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki sorunların çözümlenmesi için acilen çalışılması gerektiğini söyledi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında IKBY Parlamentosu'nun Başkanlık yetkilerini bölgedeki diğer kurumlara aktarması da takdirle karşılandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, 1 Kasım'da sona erecek olan başkanlık süresinin uzatılmasını kabul etmediği bildirilmişti. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin yetkilerinin hükümet, Parlamento ve Adalet Konseyi'ne devredilmesi kararı, Parlamento'da yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul edilmişti. 

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Parlamento'nun, görev süresi dolan Barzani'nin başkanlık yetkilerinin hükümet, Parlamento veya Adalet Konseyi'ne devredilmesini oy çokluğuyla kabul ettiğini ifade etmişti. 

YORUMLAR 8
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin planları birer birer uygulanıyor fakat unuttukları şey. planlarım üstünde bir plan yapıcı vardır oda Allah ın planıdır biz uyanık olmazsak işimiz zor önce tevekkül edecez ve çok çalışıp birlik olmamız lazım bu CHP ile zor ama bakın Bahçeli olayın vahameti noktasında reise büyük destek oluyor umarım CHP li vatandaşlarımızda bu büyük oyunu görerek vatanın ve milletin bekası için kısır çekişmeleri kenara atıp devletlerine sahip çıkarlar Kemal’in tutsaklığı veya verilen sözlerle kandırılışından dolayı umutlu olmasamda taban inşaallah bu oyunu bozar
    Cevapla
  • Gezgin61 6 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle bizleri yaratan Allah’a sonsuz şükür islam dininde ayrımcılık otekileşme ırkcılık milliyetçilik kendi bir başkasında üstün görme ysak ve gunah kılmiştır diyeceğim su turkye de medya siyasete neden Kürt lerde nefret ederler neden hep aşağılayıcı alaycı söylemlerde bulunuyorlar nedennnnnn??
    Cevapla
  • Muşlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ve ABD'nin oyunu tuttu ilk aşama Barzani'yi diskalifiye etmekti bunu başardılar aylar öncesinden yazdım burda bu olacak diye kahin olmaya gerek yok ne derseniz deyin bölgede barış içinde yaşamak istiyen barzani vardı onu saf dışı edip onun yerine İsrail ABD'nin Fransa'ya daha yakın onlara daha iyi uşaklık edecek pkk gelecek Türkiye önlem almasa bunu yakın zamanda hep beraber göreceğiz haydi Hakan fidan boz bu oyunuda
    Cevapla
  • Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    Baban seni sattı. Dangalak! Sen ne yaptın. İhanet. Kime ? Kürtlere, Türkiye ye
    Cevapla
  • Beto 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen!!!
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Irakı irana hediye eden büyük şeytan INŞALLAH türkiye ile büyük petrol anlaşması yapan barzaniyi oyuna getirip safdışı birakmamïştır unutmayalım ve göstermelik kavgalarına bakmayalim bu iki şeytan devlet birbirine düşman degildir ikisininde düşmanı türkiye dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap