Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili son iddia

ABD'de daha piyasaya çıkmadan ortalığı karıştıran "No Easy Day" (Kolay Olmayan Bir Gün) isimli kitaptan bazı parçalar ortaya çıktı.

Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili son iddia
Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili son iddia
GİRİŞ 29.08.2012 18:52 GÜNCELLEME 29.08.2012 19:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kitapta, ABD komandoları odasına girdiğinde Usame bin Ladin'in silahsız ve kafasından vurulmuş halde bulunduğu iddia edildi.

Huffington Post'un bir kitapçı vasıtasıyla ele geçirdiği kitaptan aktardığına göre, "Mark Owen" takma isimli yazar kitapta SEAL komandoları Bin Ladin'in odasına girmeden silah sesleri duyuldu ve takımın lideri kafasında bir delik olan birini gördü.

Owen kitapta, "Susturuculu silah seslerini duyduğumuzda merdivenlerin en tepesine beş basamak falan kalmıştı" derken bulunduğu yerden kurşunların hedefe isabet edip etmediğini ve ateş eden kişinin karanlık odada kaybolduğunu belirtti.

Ekip üyeleri biraz oyalandıktan sonra odaya girdi ve bir grup kadının üzerinde askılı bir atlet, bol pantolon ve bol gömlek olan Bin Ladin'in bedenine kapanıp ağladığını gördü.

"AĞIR YARALI HALDEYDİ"

Daha önceki haberlerde Bin Ladin'in elinde bir silah olduğu ve komandolar odaya girdiğinde direnmeye çalıştığı yer almıştı. Ancak Owen, Bin Ladin'in operasyon sırasında silahsız ve kendileri odaya girdiğinde çok ağır yaralı olduğunu yazdı.

Owen, odaya girdiklerindeki manzarayı şöyle anlattı: "Kafasının yan tarafından kan ve beyin akmıştı. Ölümle pençeleşirken lazer silahlarımızı göğsüne hedef alıp birkaç el ateş ettik. Kurşunlar bedenini delip geçti. Hareketsiz kalana kadar yere çarptı."

Daha sonra komandolar Bin Ladin olduğunu kesinleştirmek için öldürdükleri kişinin yüzünü inceledi, ağlamakta olan kadınları sorguladı.

Owen anlattığı hikayede bahsedilen silah seslerinin, SEAL komandolarına verilen misyona uymadığına da dikkat çekti. Owen, Pentagon ya da Beyaz Saray'dan bir avukat daha önce üst düzey komutanlarla yaptığı görüşmede, "bunun bir suikast olmadığını kesin bir dille ifade etmişti" dedi ve ekledi: "Emirler açıktı: 'Ben size işinizi nasıl yapacağınızı söyleyecek değilim. Bizim söylediğimiz şu ki eğer bir tehdit oluşturmuyorsa gözaltına alacaksınız."

SEAL komandoları Bin Ladin'in odasında biri AK-47 tüfek, diğeri Makarov tabanca olmak üzere iki silah buldu. Ancak silahlar boştu.

"SAVAŞMAYA NİYETİ YOKTU"

Owen, "Savunmaya hazırlanmamıştı bile. Savaşmaya niyeti yoktu. Yıllar boyunca takipçilerinden intihar yelekleri giymelerini ya da binalara uçaklarla girmelerini istedi ancak kendisi silahını eline bile almadı. Ben bütün askeri görevlerimde bunu gördüm. Hedef olan kişi hiyerarşinin ne kadar tepesindeyse o kadar korkak oluyor" dedi.

Kitapta ayrıca baskınla ilgili eski haberler de eleştirilerek, "Kötü bir macera filmi gibi yansıttılar. Çok komikti çünkü yanlıştı" denildi. Owen, SEAL komandolarına evin dışındayken ateş açılmadığını, 40 dakika süren bir çatışma yaşanmadığını ve Bin Ladin'in kendisini öldürmeye gelenlerin "gözünün içine bakmaya" fırsatı olmadığını belirtti.

Hürriyet - Planet

YORUMLAR 11
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    bin ladin yaptı deyip övüneceğinize, bin ladin neden yapamaz'ın bilimsel ispatınını . peşine düşün. çünkü bu oyunu başımıza dolayan siyonistler bir taşla sayısız kuş vurdular, bizde bedava kahramanlık için buna ''evet bin ladin yaptı'' diyecek kadar safız. 19 tane halı bıçağı ile (ki buda yalan) 4 tane uçak kaçırıp, bununlada üç tane gökdelen (wtc 7'yi çoğumuz duymamışızdır bileki, uçakta çarpmadan 11 saniyede dümdüz yıkılmıştır, 47 katlıdır ve çeliktendir tabi) birde pentagon'u vuracak kadar bize kahramanlık yükleyip, deveyi hamudu ile götüren siyonistlerin bu tuzağına biz bari düşmeyelim. adamlar hem bir tek pentagondan 3000 milyar=3 trilyon dolar'ı uçurmuşken, yeryüzünde islam'a ve müslümanlara büyük bir kin ve düşmanlık oluşturmuşken, bizde saf saf çıkıp, evet biz yaptık deyip sahte superman'liği gönüllü oynuyoruz, insan bu kadardamı aptal olur? meraklısı varsa bu konudaki amerikalıların sayfalarını okusun, yeter.
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    öyle bedavadan kahramanlık yok beyler! yok youtube'de videosu varmış, . yok ikiz kulelerde şunlar-bunlar varmış, yok amerika ve avrupa iflas ettirmişte...biz bu martavalları çok işittik sadibniebivakkas efendi. ikiz kulelerde asıl yaşayanlardan (yahudilerden) birinin ölmemesi, iflas edenlerin bankalaın olması, ancak bankaların yahudi bankaları olması, mesela lehmann, ve bütün bu bankaların aynı türkiye'deki gibi bu zümre tarafında bu yolla hortumlanıp bütün paraların israil'le kaçırılması, israil'li yahudilerin bu yolla dünyanın bir çok yerini satın alması, bankalara aktarılan yüzlerce milyarın yine bu zümrenin eline geçmesi, bin ladin'in olduğu söylenen sahte videolerın çoğunun yine başında babasını saddam'ın öldürdüğü yahudi bir kızın olduğu bir haber siteinin hazırlayıp amerika istihbaratına servis etmesi, bedava kahramanlığa soyunan ''erkek''ler için birer örnektir. evet, sovyetlere karşı savaştı ama sonunda ...
    Cevapla
  • mehmet hoş 11 yıl önce Şikayet Et
    birazda iğneyi kendimize batıralım mı?. kuran okumayı bilmeyiz ibadetlerimizi farz namazlarını yerine getirmeyiz tv lerden haberlerden olayları izler el çırparız neyin yanlış neyin doğru oldugunu bilmeden ölüp gitmenin ahirette sormayacaklar sana bin ladini yada teröristi ne ile geçirdin ömrünü diyecekler onun için aklımızı başa alalım kulluk yapalım inşallah gerisi bizi ilgilendirmiyor. hüküm vermek allah'ın dır bize ne oluyoki o doğru bu yanlış diyoruz elemtereden aşağısını bile biliyormuyuz bilsekde anlamını manasını biliyormuyuz? biliyosak o ayeti yaşıyormuyuz. yaşıyorsak etrafımıza anlatıyormuyuz? ama sinemada ön koltuklarda yer alıp iki üç kişinin hayallerini izleyip kendimizden geçiyoruz kurtlar vadisi gibi 3 senarist 12 yıldan beri bir şey planlayıp sürmüşler önümüze izledik ne oldu kaç sevap kazandık? bilen varmı yada izlenmesi sevap diyen varmı?
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 11 yıl önce Şikayet Et
    allahtan korkun el insaf. usame nin değil cüsesi ses kaydı hata ve hata örğütünün adı bile insanları korkutuyor ken onun için mağradan mağra kaçıyor demek çok zalimce... bu anlatacağım hiye değil hollywood filim çevirdi filimi şuan piyasa da emin değilim filim adı kıyamet sanırım. filim de tüm dini mabetler yıklıyor kabe hariç. gazeteciler soruyor neden kabeyi de filim de göstermediniz. şunu diyor bir terösitin (!) hedefi olmak istemem! bak adam filim çevirken neyin hesabını yapiyor. eğer bir kafir bir hesap bir pılanı varsa müslümanlar buna ne der diye düşünmüyyor çekince duymuyor sa ..o zaman sen kendini boğaz dan at çünkü adamlar seni kale bile almıyor. işte izzet şeref kimin dir. allahın resülün ve ona tabi olan mümünleridir.
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 11 yıl önce Şikayet Et
    allahın da bir oyunu var kimse onu hesaba katmıyor ama. evet doğrudur başta kabul etmedi yapanları tebrik ediyorum dedi sadece. etmemsinin nedini ise politik ti daha sonra kabul etti.usme 11 eylülü üsten di yotube de var .. ikiz kuleller çocukarın kadınarın yaşıların sığancağı bir barınak değil di!. ikiz kuleller dünya ticaret merkezi idi. yani dünyayı sömüren beyin takımların ikmaet ettiği bir kibir binaları dı. salt abd nin değil avrupanın da belini kırdı kirze soktu. abd savaşı allah rızası için değil para iiçin yapar. bir de abd dünyanın jandarması dır bir yere vurmak isterse kimseden izin almıyor ki. kudus 80 yıldır işgal altına ..hata tüm islam beldeleri işgal altında ondan önce ikiz kuleri mi vurudu? . allah diyor ki: (siz onların din nine girmedikçe onar sizden asla razı hoşut olmaz lar )ayettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü