Birleşik Amerika bölünüyor mu?

Obama'nın ikinci kez başkan seçilmesinin üzerinden daha 1 hafta bile geçmeden bazı eyaletlerde ayrılıkçı hareketler başladı. Bağımsızlık için ilk adımı Lousiana sakinleri atarken onlarca eyalette de imza kampanyaları başladı.

Birleşik Amerika bölünüyor mu?
Birleşik Amerika bölünüyor mu?
GİRİŞ 12.11.2012 11:30 GÜNCELLEME 12.11.2012 15:15
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD'de seçimlerinden üzerinden daha 1 hafta geçmeden bir çok eyalette ayrılıkçı sesler yükselmeye başladı.

Başta Lousiana olmak üzere, Texas, Montana, Kuzey Dakota, Indiana, Mississippi, Kentucky, Kuzey Carolina, Alabama, Florida, Georgia, New Jersey, Colorado, Oregon ve New York'ta onbinlerce kişi "online" imza kampanyası başlatarak Beyaz Saray'a ayrılmak istediklerini bildiren bir dilekçe yolladı.

LOUSİANA VE TEXAS BAŞI ÇEKİYOR

İlk bağımsızlık talebi Lousiana Eyaletinden geldi. 10 binin üzerinde Louisiana'lı Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılıp bağımsızlıklarını istiyor. Başlatılan "online" imza kampanyasına katılanların sayısı 10 bini aştı. Texas'da imza sayısı da 10 bine yaklaştı. Beyaz Saray'a gönderilen dilekçede, barışçı bir biçimde birlikten kopmak ve eyaletteki yurttaşların kendi kendilerini yönetmek istedikleri belirtildi.

25 BİN İMZA GEREK

İki dilekçenin de 7 Aralık tarihine kadar 25 bin imzacı sayısına ulaşması halinde o eyaletlerde oylama yapılacak. Bu durumda Beyaz Saray'ın bu taleplere karşı resmi bir açıklama yapması gerekiyor.

AYRILMA GEREKÇESİ EKONOMİK

Ayrılma dilekçesi verilmesindeki en büyük etken ekonomik durum, sosyal haklarda yaşanan problemler ve merkezi yönetimden gelen hizmetler. Ekonomik olarak güçlü olan eyaletlerdeki bazı kişiler bu tarz dilekçeler ile Amerika'dan ayrılmak ve kendi hükümetlerini kurmak istiyorlar. Texas, kendi özel gelirleri ile dünyanın en büyük 15'inci ekonomisi arasında yer alıyor. Bu durum onları dilekçe vermede daha fazla teşvik ediyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    alma mazlumun ahını. atalarımız alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişlerdir.osmanlı abd gibi zulüm,ırkçılık,sömürü yapmamış gittiği yere adalet,hizmet,hoşgörü götürdüğü halde ancak 600 sene ayakta durabilmiş,dünyanın emperyalist ülkeleri ırkçı,sömürücü,kan emici devletler ile yerli işbirlikçileri osmanlıyı yıkmışlar,menfaatleri için rahat bir nefes almışlardır.dünyada kan,zulüm,sömürü deyinde akla amerika geldiğine göre ömrü uzun sürmezi 21. yüzyıl bitmeden abd diye bir ülkenin kalmadığını göreceksınız.alma mazlumun ahını ,çıkar aheste aheste fazla geçikmez merak etmeyın.
    Cevapla
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    niye ? ke-mal abiyi takip et.. bak daha neler duyarsın.hafsalan error vermezse para yok..
    Cevapla
  • Mahmut Gencer 11 yıl önce Şikayet Et
    abartmıyorum. hayatımda duyduğum en saçma ve yalan haber...hergün düzenli abd basınını takip ediyorum, by haberin kaynağı nedir?yok tabiki de
    Cevapla
  • Bir dost 11 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir imparatorluk osmanlıdan daha uzun yaşayamaz.... zira hiçbir imparatorluk o derece adil olmadı, olamaz... adil olmayan, zulm eden, ah alan imparatorlukların ömrü kısadır... o yüzden amerikanın da sonu yaklaşıyor. ama sandığınız kadar yakın olmayacak, bu gücüyle rölantide yine en az 80-100 yıl gider...
    Cevapla
  • kuant quazar 11 yıl önce Şikayet Et
    amerika savas bulmak zorunda. kamuoyunu oyalamak icin yeni bir savas uydrumak zorundalar. bakalim siradaki ozgurlestirilecek ulke hangisi!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar