Bu evin altından tarih fışkırdı!

Kahramanmaraş'ta bir evin altında yapılan kaçak kazıda yüklü miktarda tarihi esere ulaşıldığı iddia edildi. Bir grup tarihi eser kaçakçısının peşinde olduğu öne sürülen tarihi eserler, kaçakçıların hedeflerine ulaşmasına ramak kala jandarma tarafından ortaya çıkartıldı.

Bu evin altından tarih fışkırdı!
Bu evin altından tarih fışkırdı!
GİRİŞ 01.11.2013 18:25 GÜNCELLEME 01.11.2013 18:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Alınan bilgilere göre olay, İsa Divanlı Mahallesi'ndeki bir evde yaşandı. Jandarmanın yaptığı istihbari çalışmalar sonunda kazıyı yaptığı öne sürülen H.Ç.'ye ulaşıldı. İddialara göre bir grup tarihi eser kaçakçısının eline düşen H.Ç., yaklaşık 1 yıllık araştırmasının ardından kullanılmayan bir eve ulaştı. Evdeki işaretlerden yola çıkan H.Ç., zeminde kazı yapmaya başladı.

Yaklaşık 3 aydır kazı çalışmalarını sürdüren H.Ç., kısa süre önce yerin 50 metre altında hangi döneme ait olduğu bilinmeyen bazı heykellere ve sütunlara ulaştı. Ancak içinde bulunduğu gruptan korkan H.Ç., kendisine ulaşan jandarmaya durumu bildirdi.

Bunun üzerine eve gelen jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak kazı yapılan alanı inceledi. Durumun Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü'ne bildirilmesinin ardından kazı yapılan eve gelen arkeologlarda konu hakkında bilgiler aldı. Şahsın aracında bulunduğu iddia edilen bir heykeli de inceleyen arkeologların da çalışması sürerken, olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Yerin metrelerce altında bulunduğu iddia edilen çok sayıdaki tarihi eserin yapılacak kazıların ardından ortaya çıkacağı belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığından Böyle Yorum Yapıyorsun. Mütebessim sen olaya taş parçası diye düşünüyorsun ama o öyle değil o heykellerde tari anlatılıyor geçmişte ne yapılmış nasıl yaşamışlar ya da önemli bir kişinin heykeli oluyor. Bu sadece heykel için değil. Topraktan yapılmış kap kacak çanak çömlek için de geçerli. Üzerlerinde her bir figür her bir kabartma resim de o döneme ait bilgiler ihtiva ediyor.
    Cevapla
  • Mütebessim 10 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğlu ne garip!. Hiçbir işe yaramayacak bir heykel, taş parçası, sırf tahiri diye değerli oluyor. Üstelik kaçakçılığı yapılıyor! Ben bunu anlayamıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor