Medeniyetin başkentinde müzecilik zirvesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen Dünyanın önde gelen Müzecilik Konferansı “Communicating the Museum’un” açılışı yapıldı.

Medeniyetin başkentinde müzecilik zirvesi
Medeniyetin başkentinde müzecilik zirvesi
GİRİŞ 10.09.2015 12:06 GÜNCELLEME 10.09.2015 12:06

Dünyanın önde gelen müzecilik konferansı  “Communicating the Museum 2015 (CTM)”in on beşincisi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) ana sponsorluğunda, TÜRSAB ve BKG katkıları ve Türkiye İş Bankası’nın banka sponsorluğu ve Hisart’ın destekleriyle İstanbul’da başladı.  3 gün sürecek konferansta Avrupa, Amerika ve Avustralya’nın sayılı müzelerinden pek çok önemli isim ve üst düzey yönetici bir araya geliyor.

Aya İri Anıt Müzesi’nde dün gerçekleştirilen açılış töreninde Kültür Varlıkları ve Müzeler  Genel Müdürü Zülküf Yılmaz, TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY, Bilintur Yönetim Kurulu üyesi Orhan HALLİK ve Agenda Direktörü Corinne ESTRADA birer konuşma yaptı.

Zülküf Yılmaz, konuşmasında “Sadece ülkemiz için değil, insanlık tarihi için de önemli bir şehir olan İstanbul’da buluşmaktan mutluyuz. Burası medeniyetler başkentidir. Tarih sahnesinin aktif şehri olan İstanbul, aynı zamanda çağdaş sanatın da merkezi konumundadır. İstanbul’un değerine anlam katan bu konferansın gerçekleştirilmesine emeği geçen herkese teşekkür ederim ” dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’da yaptığı konuşmada, “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM’ in ana sponsorluğunda, TÜRSAB ve BKG katkıları, Türkiye İş Bankası ve Hisart destekleriyle Dünyanın önde gelen müzecilik konferansı  “Communicating the Museum 2015” Konferansına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.

Müzecilik alanında uluslararası bir konferans olan Communicating The Museum 2015 İstanbul Müze profesyonelleri için özel olarak düzenlenen aynı zamanda müze iletişimi konusunda bir dünya markası niteliğinde. 

Bu konferans ile amacımız; sanatın, mimarinin, müzeciliğin ve kültürel münazaraların şehri İstanbul’u kültür, sanat, moda, dizayn ve turizm dünyasında gözde bir destinasyon haline getirerek hem geleneksel hem de modern yüzünü ortaya çıkarmak.

Her zaman Dünya’nın en çekici ve en zengin ülkelerinden biri olarak gösterilen ülkemizde gerçekleştirdiğimiz bu konferans ile Müzeciliği geliştirmek ve ileriye taşımak en büyük hedefimiz.” diye konuştu.

 Her yıl başka bir kültür şehrinde düzenlenen “Communicating the Museum”’un bu yılki ana teması “Çağdaşlık” olarak belirlendi.

Konferans kapsamında 36 workshop gerçekleştirilecek olup,  katılımcılar bu senenin yeni etkinliği olarak başta HİSART Canlı Tarih ve Diorama Müzesi olmak üzere şehrin en önemli müzelerinde ve kültür merkezlerinde özel ziyaret ve workshop imkanları ile İstanbul genelinde bir Öğrenme Safarisi deneyimi yaşayacaklar.

Markalaşma, iletişim stratejileri ve müze iletişimlerini dönüştüren yeni teknolojiler hakkında gündemdeki en son konular ve interaktif seminerler katılımcılara bir sanat organizasyonunu nasıl gerçekleştirmeleri gerektiği konusunda yeni fikirler aşılayacak.

Konferans konuşmacıları arasında, müzeler için bir değer olarak çağdaşlık temasını vurgulayacak ;Sidney Çağdaş Sanat Müzesi Müdürü Elizabeth Ann Macgregor’da yer alıyor. Bunun yanı sıra Kraliyet Müzeleri Greenwich Koleksiyonlar ve Halkla İlişkiler Müdürü Mike Sarna müzecilik dünyasında girişimcilik için yenilikçi ve yaratıcı ortaklıklar hakkında konuşacak ,Pazarlama ve İletişim Şefi Jeff Levine ise New York şehrindeki Whitney Amerikan Sanatı Müzesi’nin yeniden açılışı hakkında fikir verecek.

İsveç Ulusal Müzesi’nin İletişim ve Ziyaretçiler Müdürü Paula Röhss bir müzenin uzun süre boyunca kapalı kalmasının ardındaki zorluklar ve imkanlardan bahsedecek.Los Angeles Sanat Müzesinde Teknoloji, Web ve Dijital Medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı Amy Heibel ise web ve dijital stratejiye ilişkin yeni fikirleri paylaşacak. 

Louvre Müzesi Dış İlişkiler Direktörü Anne-Laure Beatrix ve İletişim Sorumlusu    Adel Ziane de “Yeni Hedef Kitlenin Bulunması” başlıklı oturumda birer konuşma yapacaklar.

Konferansta müzelerin sosyal medya ve dijital dünyada varoluşları da ele alınırken, Hollanda’daki Van Gogh Müzesi’nin Eğitim Sorumlusu Marthe de Vet, “Dijital olarak dönüştürülmüş bir müzeye doğru” konulu bir konuşma yapacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular