Çobanların bulduğu turistik mağara!

Yavuzeli ilçesinde çobanlar tarafından tesadüfen bulunan mağaradaki dikit ve sarkıtlar, Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan ve turistler tarafından ilgi gören Damlataş Mağarası'nı andırıyor.

Çobanların bulduğu turistik mağara!
Çobanların bulduğu turistik mağara!
GİRİŞ 25.04.2012 12:51 GÜNCELLEME 25.04.2012 12:51

İlçenin Aşağıhöcüklü köyü sınırlarında Ballıdere mevkisinde hayvan otlatan çobanlar, çökme meydana gelen bir mağaranın iç kesimlerinde sarkıt, dikit ve sütunlar bulunduğunu fark edince durumu yetkililere bildirdi.

İçerdeki sarkıt ve dikitlerin Alanya’daki Damlataş Mağarası’na benzediği yerin turizme kazandırılması hedefleniyor.

Yavuzeli Kaymakamı Cihat Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 metre yüksekliğindeki mağaranın 100 metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirtti.

Bulunan yerin turizmde değerlendirilebileceğini aktaran Arık, şunları kaydetti: ”İlçemize bağlı Aşağıhöcüklü köyü sınırlarındaki Ballıdere mevkisinde bulunan mağaranın bir alanında oluşan çökme neticesinde içe doğru bir giriş açılmış. Bu mağaraya, çökme sonucunda oluşan delikten çobanlar girmiş ve bu şekilde mağara tesadüfen ortaya çıkartılmış. Kaymakamlık olarak mağaranın yerini tespit ettik. Gerekli kurumlara gönderilmek üzere mağarayı fotoğrafladık.

Turizm çeşitliliği açısından mağaraların önemli bir potansiyel olduğu bir gerçektir. İlçemizde bulunan bu mağaranın yetkili kurumlar tarafından incelenerek tescil edilmesi çalışmalarını başlatıyoruz. Bu yeni mağarayla ilçemiz Rumkale ve Dolmen mezarlıklarından sonra üçüncü bir tarihi değere daha kavuşacaktır. Böylelikle Yavuzeli, kültürel ve tarihi değer çeşitliliği ile turizmdeki avantajlı konumunu güçlendirecektir.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!