Şerif: 600 milyon dolar zarar uğradık

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, hükümet karşıtı gösterilerin ekonomiyi 600 milyon dolar zarara uğrattığını söyledi.

Şerif: 600 milyon dolar zarar uğradık
Şerif: 600 milyon dolar zarar uğradık
GİRİŞ 19.09.2014 15:32 GÜNCELLEME 19.09.2014 15:32

Başbakan Şerif, hükümet karşıtı gösterileri değerlendirmek amacıyla mecliste düzenlenen oturuma katıldı.

Parlamenterlere seslenen Şerif, İslamabad'da 34 gündür devam eden hükümet karşıtı gösterilerin halkın yararına olmadığını belirtti.

Halka gösterilere destek vermeme çağrısında bulunan Şerif, "Göstericiler, devlet binalarını işgal etse de hükümet sabırla davranmıştır. Parlamento önünde bulunan göstericileri atmak, hükümet için zor bir iş değildir" ifadesini kullandı.

Hiç kimsenin cumhuriyeti baltalamasına izin vermeyeceklerini kaydeden Şerif, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkeyi refah ve kalkınma yoluna götürmeyi devam edeceğiz. Gösterileri yapanlar bu yolu terk etmelidir. İki yüzden fazla uluslararası denetçi seçimleri şeffaf olarak nitelendirmişti. Şimdiye kadar seçimlerde hile yapıldığına dair hiç bir kanıt bize gösterilmedi. Hükümet karşıtı gösterilerden dolayı ülkenin ekonomisi 600 milyon dolar zarara uğradı. Ancak biz göstericilerin dağıtılması konusunda kadın ve çocuklardan dolayı temkinli davranıyoruz."

Gösterileri sürdüren her iki partinin de birçok talebinin kabul edildiğini belirten Şerif, "Polisle göstericiler arasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden insanlar için aleyhime dava açılmasına bile müsaade ettim'' şeklinde konuştu.

Konuşmasında, istifa etmesi yönündeki talepleri bir kez daha reddeden Şerif, "Halkın oyu ile gelen bir başbakanı, sadece birkaç bin kişinin talebi görevinden uzaklaştıramaz'' dedi.

Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri İmran Han, genel seçimlerde hile yapıldığını iddia ederek tüm yasal girişimlerinin sonuçsuz kaldığını açıklamış ve 14 Ağustos'ta Lahor kentinden başkent İslamabad'a doğru taraftarları ile Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle yürümüştü.

Devrim yapma iddiasıyla haziranda ülkeye dönerek hükümetin istifasını isteyen Pakistan Halk Hareketi (PAT) lideri Tahir-ul Kadri de yürüyüşe ve muhalif gösterilere destek vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti