''Rusya'nın büyüme rakamları kötü''

Rusya Başbakanı Medvedev, Rusya ekonomisinin bu yıl yüzde 0,5 büyüme rakamının kötü olduğunu söyledi.

''Rusya'nın büyüme rakamları kötü''
''Rusya'nın büyüme rakamları kötü''
GİRİŞ 22.09.2014 11:50 GÜNCELLEME 22.09.2014 11:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dmitri Medvedev Medvedev’e göre Rusya 2016 ve 2017’de yüzde 2-3 büyüyecek.

Itar-Tass’a (Rusya Enformasyon Telgraf Ajansı) özel açıklamalarda bulunan Rusya Başbakanı, “Dünya ekonomisindeki gelişmeler de iyi değil. Bu yıl yüzde 0,5 büyüme olacak. Gelecek yıl büyüme rakamı yüzde 1’den fazla olabilir. Avrupa ekonomisi seviyesinde. Ne daha fazla, ne daha düşük…” dedi.

Avrupa ekonomisinin zayıflamasının Rusya’ya da olumsuz etkileri olacağını ifade eden Medvedev, “Avrupa ekonomisi Rusya’nın ekonomik büyümesine benziyor. Amerikan ekonomisi biraz daha iyi. Çin yüzde 7-7,5 büyür.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın büyüme rakamlarının önünde iki önemli sorun olduğuna değinen Rusya Başbakanı, “Bunlardan ilki yerel nedenlerden. Bunlar alt yapı ile ilgili sorunlar. Buna ulaşım ve yol gibi altyapı sorunları eklenebilir. Diğeri de küresel ekonominin ülkemize olumsuz etkiler…” şeklinde konuştu.

Rusya’nın son 10-12 yıl içinde birkaç kat büyüdüğünü hatırlatan Medvedev, büyük ekonomilerin daha büyük büyüme rakamlarını yakalamasının, küçük ekonomilere göre zor olduğunu söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA KOBİ'LERE. ilk aşamada rusya yatırım yapacak olan yabancı ve yerli kobilere çok büyük teşvikler vermeli ! ! ! yatırım yapacak KOBİ ler için hiç bir teşvikten kaçınmamalı ! ! rusyanın eksikliği olan KOBİ yatırımları için akla gelen her türlü teşvik verilmeli ! ! Avrupadan yatırım yapacak KOBİ leri rusyaya çekmeli ! ! onlara çok büyük teşvikler vermeli ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı