'Akşam sokağa çıkan kız öldürülmeyi hak ediyor'

Hindistan'da kız öğrenci bir otobüste toplu tecavüze uğramıştı. Olayın faillerinden biri ifadesinde mide bulandırıcı sözler kullandı.

'Akşam sokağa çıkan kız öldürülmeyi hak ediyor'
'Akşam sokağa çıkan kız öldürülmeyi hak ediyor'
GİRİŞ 03.03.2015 15:24 GÜNCELLEME 03.03.2015 17:10
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Büyük tepki uyandıran olayın faillerinden biri,"akşam sokağa çıkan bir kızın öldürülmeyi hak ettiğini" söyledi. Leslie Udwin iki yıl boyunca çektiği bir film için tecavüzcülerle görüştü. Gerçek çok daha tüyler ürperticiydi. Bunlar, sıradan, normal görünümlü ve dikkat çekmeyecek adamlardı.

16 Aralık 2012'de, 23 yaşındaki genç kız, bir erkek arkadaşıyla beraber sinemaya gitmişti. Akşam 8.30'da, dönmek için servis dışı bir otobüse bindiler. Otobüste biri yaşça küçük altı adam vardı. Adamlar, genç kızın arkadaşını dövdüler, sırayla tecavüz ettikten sonra demir bir aletle saldırdılar.

ŞOFÖR SÜREKLİ DİREKSİYON BAŞINDA

Darağacı sırasındaki otobüs şoförü Mukeş Singh, olayın ayrıntılarını anlattı. Savcılar, araçtakilerin otobüsü sırayla kullanarak, teker teker kadına tecavüz ettiklerini söylerken, Singh kendisinin sürekli direksiyon başında olduğunu belirtiyor.

ŞOKE EDEN İFADELER

Singh, diğer sanıklardan üçü ile birlikte idam cezasına temyiz başvurusunda bulundu. 16 saat süren mülakatımızda hiçbir pişmanlık belirtisi göstermedi ve sürekli, "herkesin yaptığı bir iş için niye bu kadar fırtına koparıldığını anlamadığını" söyledi.

''SUÇ KADINDA''

"İyi bir kız, akşam 9.00'da ortalıkta dolaşmaz. Tecavüz olaylarında kadınların sorumluluğu erkeklerden çok daha fazla" diyen Singh, şöyle devam etti:

"Kızların işi, ev işiyle uğraşmak. Geceleri diskolara-barlara gidip, yanlış kıyafetlerle yanlış işler yapmak değil. İnsanların onlara derslerini öğretmeye hakkı var."

Kadınların tecavüze uğrarken seslerini çıkarmamaları ve mücadele etmemeleri gerektiğini öne süren Singh, "böyle olsaydı, işi bitince onu bırakır, sadece yanındaki erkeğe vururlardı" dedi.

KAYNAK: BBC
YORUMLAR 14
  • yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    öldürmeyi haketmez tabi ama kadın kısmının akşam vakti dışarıda işi yok
    Cevapla
  • burak 9 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan aklın ve ahlakın herhalde hiç uğramadığı bir yer o yüzden tecavüz de normal ata eşşeğe tapmak da normal
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu işe islamı karıştırmamak şart zira yapan islamdan bihaber musibete uğrayan islamdan bi haber bırakın iki tarafta özgürlüğünü yaşasın.
    Cevapla
  • Hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar Kadinin özgürlügünü degil Kadina ulasmanin özgürlügünü istiyorlar.. Dr.ÖmerAbdulkafi
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Ana Hindu tanrısı böyle istiyordur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'