Putin: Esed'e desteğimiz sürüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Suriye Devlet Başkanı Esed'i desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Putin: Esed'e desteğimiz sürüyor
Putin: Esed'e desteğimiz sürüyor
GİRİŞ 29.06.2015 14:10 GÜNCELLEME 29.06.2015 14:10

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir araya geldi.

Rusya lideri Putin, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada Moskova'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a desteğinin sürdüğünü vurguladı.

‘EN SONUNDA SURİYE HALKININ GALİP GELECEĞİNE İNANIYORUZ’

Esad'a desteklerinde değişen hiçbir şey olmadığının altını çizen Putin, Suriye'de 4.5 yıldır süren çatışmaların sona ermesini umduğunu söyledi. Putin, "En sonunda Suriye halkının galip geleceğine inanıyoruz" dedi.

'BÖLGE ÜLKELERİ IŞİD'E KARŞI SURİYE'YLE BİRLİK OLMALI'

Putin ayrıca, Suriye ve bölgedeki diğer ülkelerin Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı birleşmesi gerektiğinin de altını çizdi. Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan'ın bu mücadeleye katkı sunmaya hazır olduğunu ifade eden Putin, ''Rusya da (Suriye ve diğer) ülkeler arasında diyalog kurulmasına yardımcı olmaya hazır'' dedi.

'KÖTÜLÜKLE MÜCADELE SÖZ KONUSUYSA GÜÇ BİRLİĞİ ŞART’

Komşu ülkeler arasında 'belli başlı konularda bazı anlaşmazlıklar yaşanmasının doğal olduğunu' da belirten Rus lider, 'kötülükle mücadele' söz konusu olduğunda ise 'güç birliği yapılmasının şart olduğunu' söyledi.

MUALLİM: ABD'DEN TERÖRİSTLERE MİLYARLARCA DOLAR AKIYOR

Muallim ise Suriye krizinde sadece siyasal çözümün mümkün olduğunu dile getiren ABD'li yetkililerin 'samimiyetini' sorgulayıp, ''Amerikalılar siyasal çözüm istiyor ancak aynı zamanda teröristlere milyarlarca dolar sağlıyorlar'' dedi.

'SURİYELİ TARAFLAR MOSKOVA'DA YENİDEN BULUŞABİLİR'

Öte yandan Lavrov, Moskova'da Suriyeli muhalif gruplar ve Şam hükümetini bir araya getiren yeni toplantılar olabileceğinin sinyalini verdi. Lavrov, ''Bu sürece yardımcı olmak ve Suriyeli taraflar arasında müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için Moskova'da üçüncü bir görüşme düzenlemesini düşünmeye hazırız'' diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe