Putin: Türkiye Rusya'nın önemli ortağı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin, Rusya'nın en önemli ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Putin: Türkiye Rusya'nın önemli ortağı
Putin: Türkiye Rusya'nın önemli ortağı
GİRİŞ 13.10.2015 14:19 GÜNCELLEME 13.10.2015 15:08
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. "Türkiye bizim en önemli ortaklarımızdan biridir" diyen Putin, terörle mücadelede işbirliği vurgusu yaptı.

"Türkiye Rusya’nın en önemli ortaklarından biridir."  diyen Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türkiye ile terörele mücadele konusunda nasıl bir ilişki kuracağımızı anlamamız gerekiyor. Terörizme karşı Türkiye ile işbirliği imkanları yaratmalıyız" ifadesini de kullandı. 

Türkiye ile Rusya arasında uzun yıllardır iyi ilişkiler bulunduğunu vurgulayan Putin, “Türkiye, Rusya’nın öncelikli ortaklarından ve iyi dostlarından biridir. İlişkilerimiz yıllardır çok iyi. Türk firmaları Rusya’da 12 milyar rublelik iş yaptı. Türkiye’den piyasamıza yapılan tarım ürünleri sevkiyatı arttı. Biz de Türkiye’ye büyük miktarda enerji sevkiyatı yapıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin terörle mücadelede  konuda Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi olduğunu söyleyen Putin,  "Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız. Şu anda Türkiye ile Savunma Bakanlıkları düzeyinde iletişimimiz var. Umarım bu iletişim koordinasyona ulaşır." dedi.

Rus Savunma Bakanlığı 3 Ekim Cumartesi günü Rusya'ya ait savaş uçağının Türk hava sahasını "olumsuz hava koşulları" nedeniyle ihlal ettiğini ileri sürmüştü.

YORUMLAR 14
  • hayat 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın ne söylediğine değil ne planlayıp ne yaptırdığına dikkat etmek lazım. güvenilir olduğu söylenemez.
    Cevapla
  • Vysl 8 yıl önce Şikayet Et
    Boynunuz kopsun Putin
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    dünya lideri iyi ayar vermiş arkadaşlar.
    Cevapla
  • derdan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu güne kadar kaç tene firavun geldi geçti bu dünyada ebedi dünyada da sizlere rahat yok uyan dev uya dı artık bundan sonra siz düşünün bundan sonra size rahat yok size artık dua sını davası bilen bu millet sizi tarih sayfalarında silecek bakalım neler olacak bu güne kadar mülteci olamayan bu ülke ye mülteci olarak kaçak delik arayacak sın rusya
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Ruslardan Türk'e dost olmaaaaaaaaaaaaaaaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez