Aliyev'den sert Karabağ açıklaması!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'da ikinci bir Ermeni devleti kurulmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Aliyev'den sert Karabağ açıklaması!
Aliyev'den sert Karabağ açıklaması!
GİRİŞ 23.01.2017 15:36 GÜNCELLEME 23.01.2017 15:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü yakınlarındaki Pirekeşkül kasabasında yeni kışla ve askeri lojmanın açılışına katıldı. Açılış sonrasında subay ve askerlere yönelik konuşma yapan Aliyev, Azerbaycan ordusunun hem savaş yeteneği hem de silahlanma açısından dünyanın güçlü orduları arasında olduğunu bildirdi.

Tüm bu başarıları kendi kaynakları ve güçlü ekonomiyle elde ettiklerini ifade eden Aliyev, geçen sene nisanda Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusu karşısında büyük zafer kazandığını hatırlattı. Bu çatışmalarda Ermenistan'ın uzun yıllardır kendi ordularıyla ilgili oluşturduğu efsanenin yok olduğunu söyleyen Aliyev, Dağlık Karabağ'ın ebedi ve ezeli Azerbaycan toprağı olduğunu vurguladı.

''İKİNCİ BİR ERMENİ DEVLETİNE MÜSAADE ETMEYİZ''

Ermenistan'ın BMGK ve diğer uluslararası kuruluşların işgalin sonlandırılmasına yönelik kararlarını hiçe saydığını belirten Aliyev, "Azerbaycan güçlendikçe sorunun çözümü yaklaşıyor. Çözüm ise çok basit. İlk olarak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü temin edilmelidir. Hiçbir zaman Azerbaycan toprağında ikinci Ermeni devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Dağlık Karabağ'a hiçbir zaman bağımsızlık verilmeyecek. Bunu bekleyenler boşuna beklemesin." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • mad 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya nasil kirimi aldi bizde bir gece ansizin karabagda olabiliz.
    Cevapla
  • Yalçın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda kardeş ülkemiz kesinlikle yalnız bırakılmamalıdır.
    Cevapla
  • Fatihh 7 yıl önce Şikayet Et
    her zaman kardeslerimizin yanindayiz.
    Cevapla
  • kürd 7 yıl önce Şikayet Et
    doğuda,güneydoğuda da pkk,hdp,ödp,fetö, bütün terörür örğütleri aynı senaryoyu oynuyor kimseye sormaya gerek yok tarih herşeyi anlatıyor işte tarih sağlam yaşlı kürde sor,neneye sor,taşlara sor,kurtlara,kuşlara,böceklere sor allah adına herkes şahidlik ederler hepsi doğrudur derler
    Cevapla
  • kürd 7 yıl önce Şikayet Et
    can azerbeycanın yanındayız unutmadık unutmayacağız neyi unutmayacağız nıye unutmadık geçmişteki ermeni zülmünü şimdide hdp,pkk,shp,chp lilerin yaptığı ihanetleri kimse zan etmesin ki ermenilerin kürtlere yaptığı zülmü bunu her müslüman kürt veya doğu,güneydoğulu bilmesi gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber