Çin'den Trump'a savaş resti!

Çinli bir üst düzey askeri yetkili, Donald Trump yönetimindeki ABD'yle savaşın "sadece bir slogan değil" ve "pratik bir gerçek" haline geldiğini açıkladı.

Çin'den Trump'a savaş resti!
Çin'den Trump'a savaş resti!
GİRİŞ 30.01.2017 12:32 GÜNCELLEME 30.01.2017 12:46
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Çinli bir üst düzey askeri yetkili, Trump yönetimindeki ABD'yle savaşın artık bir olasılık haline geldiğini açıkladı. Açıklamalar, Amerika'nın yeni yönetiminden Çin'e yönelik agresif söylemlere yanıt olarak “Çin Halk Kurtuluş Ordusu” web sitesinde yayınlandı.

South China Morning Post gazetesinde yer alan, Savunma Seferberliği Komisyonu’ndan bir üst düzey yetkilinin açıklamalarına göre ’Trump’ın başkanlık döneminde çıkabilecek bir savaş” gibi sözler artık bir slogan değil, gerçeklik haline geldi. Yetkili ayrıca, gergin günler geçiren Güney ve Doğu Çin Denizi’nde askeri konuşlandırmalar yapılması ve bir diğer bölgesel sıcak nokta olan Kore Yarımadası’nı korumak için bir füze savunma sistemi geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Yetkili, ABD'nin Asya-Pasifik bölgesindeki stratejisini de gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

TRUMP ÇİN'İ KIZDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Donald Trump ve yönetimde bulunan ekibi Çin’e karşı sert bir politika geliştiriyor. Trump, ülkeyi "para manipülatörü" olarak damgalıyor ve ABD’nin altını oyan ekonomik ve ticari taktikler geliştirmekle suçluyor.

Ayrıca Trump’ın ABD ve Çin arasında 1960’dan beri geçerli olan “Tek Çin” politikasını göz ardı ederek, statüsü tartışmalı olan özerk Tayvan Bölgesi yönetimiyle iletişime geçmesi ülkeler arasındaki krizi artırıyor.

Trump’ın Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD'nin Güney Çin Denizi'ndeki yapay Çin adalarına denizde blokaj kurmasını savunmuş ve bu da Pekin tarafından bir savaş hareketi olarak yorumlanmıştı.

ÇİN BALİSTİK FÜZE İDDİAALARINI YALANLAMIŞTI

Çin sosyal medyası, Rusya sınırına Dongfeng-41 kıtalararası nükleer balistik füze sisteminin yerleştirildiği iddia eden resimleri gündeme taşımıştı. Bu iddialar Çin yönetimi tarafından ise reddedilmişti.

YORUMLAR 46
  • Neşet 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika haritadan silinecek büyük kuraklık sonrası sular altına kalacak
    Cevapla
  • cihat 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd yani yahudi kafirler kime diş geçirip geçiremeyeceğini çok iyi bilirler.çinle onların işi olmaz.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman gebertin birbirinizi.
    Cevapla
  • özsoy şafak 7 yıl önce Şikayet Et
    Çin, hipersonik teknolojiye sahip atom füzeleriyle abd'yi haritadan silebilir.
    Cevapla
  • Erdoganci 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardes yanlis hipersonik teknonojisini ilk deneyen 2013 de amerikaydi amerikayi çin dümdüz edemez sacmalamayin amerika seytandir kalleslikte sinir tanimiyor oyle silah yapar 1.3 milyarlik çini haşat eder teknonoji diyosan amerika cin ve rusya teknonojode amerikanin baya bi arkasinda
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcular hipersonik füzenin ne demek olduğunu tam bilmedikleri için,anlamazlar.
    Cevapla
  • Semih 7 yıl önce Şikayet Et
    Yok ABD Cini ezermisde Cin ABD yi ezermisde felan filan. Ikisininden Atombombalari var. Savasa girerlerse bütün dünya savasa girer kazanan olmaz. Herkez kaybeder. EInstein ne diyordu ücüncü dünya savasinda hangi silahlar kullanilacak bilmiyorum, ama dördüncüsü tas ve sopa ile yapilacak
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Semihe:Her ikisinde de atom bombası var.Kazanacak olan bunu etkin şekilde kullanacak olandır.Çinin son yıllarda geliştirdiği füze teknolojisi,amerikayı geçmiştir.Zaten amerikalı komutanlardan bazıları bunu kabul ediyor. Çin uçakla mucakla uğraşmaz.Çinde başlığında nükleer bomba bulunan 10000-12000 km menzile sahip füzeler var. Amerikada nükleer füze var.Menzilleri çindekiler kadar değil. Üstelik bunlar nükleer füzeler ,atom füzeleri değil.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Semihe:Çin, amerika gibi yufka yürekli değildir.Affetmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt