Putin: Ukrayna olayları ortak trajedi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’da yaşananların ortak trajedi olduğunu, bunu durdurmak için herkesi elinden geleni yapmaya çağırdı.

Putin: Ukrayna olayları ortak trajedi
Putin: Ukrayna olayları ortak trajedi
GİRİŞ 29.08.2014 15:57 GÜNCELLEME 29.08.2014 15:57

Seliger-2014 forumunda gençlerle bir araya gelen Putin, “Ben Ukrayna’da yaşanan olayların büyük bir trajedi olduğunu düşünüyorum. Bu bizim ortak trajedimiz. En kısa sürede bunun durması için herşey yapılmalı…” çağrısında bulundu. 

Rus lider, Batı Ukrayna’nın Avrupa ile tarihi bağlarına rağmen, Ukrayna’nın bu bölgesindekilerin de aynı görüşe doğru zorlanmaması gerektiğini söyledi.

Putin, “Onlar doğal olarak Katolik dünyası ile özel ilişkiler geliştirdi. Doğal olarak komşuları, dilleri ve kültürleri iç içe geçti. Ancak onlar bu düşüncelerini tüm Ukrayna geneline zorlamamalı..” dedi.

Kiev’in ciddiyetle ve samimi bir şekilde Donbas bölgesi temsilcileri ile görüşmesi gerektiğini kaydeden Rus lider, “Teknik olmamalı. Bu elbette esirlerin değişimi ve diğer insani konular açısından önemli…Donbas’ta, Lugansk’ta ve diğer tüm güneydoğu bölgesinde insanlara ne tür hakların verileceğini anlamak zorundayız...” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı