Obama'dan IŞİD'e karşı kritik açıklama

ABD Başkanı Obama, NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeden sonra , Ukrayna ve IŞİD'e karşı kritik açıklamalarda bulundu.

Obama'dan IŞİD'e karşı kritik açıklama
Obama'dan IŞİD'e karşı kritik açıklama
GİRİŞ 06.09.2014 00:15 GÜNCELLEME 06.09.2014 01:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama, Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) zayıflatacaklarını ve sonunda bozguna uğratacaklarını söyleyerek "Tıpkı El Kaide'ye yaptığımız gibi" dedi.

Obama, Galler'in Newport şehrindeki NATO Zirvesi'nin sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

RUSYA'YA İHLALLERE SON VER ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun ülkesindeki krize barışçıl çözüm bulunması yönündeki çabalarını desteklediklerini belirten Obama, "Bugün ilan edilen ateşkes, uyulması halinde bu amacı geliştirebilir. Ayrılıkçılar sözlerini tutmalı ve Rusya Ukrayna'daki ihlallerine son vermeli" diye konuştu.

Ateşkes anlaşmasından umutlu olduğunu ancak geçmiş tecrübelerden dolayı buna şüpheli baktığını ifade eden Obama, "Dolayısıyla bu sınanacak" dedi. Avrupa ülkelerinin bu aşamada Rusya'ya yönelik yaptırımları tartıştıklarını kaydeden ABD Başkanı Obama, Poroşenko'nun planının tamamen uygulanmasının zaman alacağını söyledi.

Obama, "Ateşkesin şimdi sağlanmasının tek nedeninin, Rus ekonomisine ciddi etkileri olan mevcut yaptırımlar ve daha fazla yaptırım uygulama tehdidi olduğuna dikkati çekmek istiyorum" ifadesini kullandı.

- Kerry bölgeye gidecek

IŞİD'in oluşturduğu tehdide karşı ortak mücadelenin önemini vurgulayan Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bölgeye gideceğini ve bölgesel aktörlerle görüşeceğini duyurdu. IŞİD'in NATO üyelerine ciddi tehdit oluşturduğu konusunda fikir birliği bulunduğunu belirten Barack Obama, bu anlamda iki günlük NATO Zirvesi boyunca hiçbir dirençle karşılaşmadıklarını kaydetti. Obama, Irak hükümetinin gelecek hafta oluşturulmasını umduklarını dile getirdi.

IŞİD'İN SONU EL KAİDE GİBİ OLACAK

IŞİD'in yok edilmesi amacına ulaşılacağına işaret eden Obama, "IŞİD'i zayıflatacağız ve sonunda bozguna uğratacağız, tıpkı El Kaide'ye yaptığımız gibi" diyerek Eş-Şebab'ın kurucularından Ahmed Gudani'nin ABD tarafından öldürüldüğünü anımsattı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'a da düzenlediği basın toplantısında, IŞİD sorununun çözümü için Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yardımcı olup olmayacağı soruldu. Cameron, IŞİD sorununun nedeninin bir parçasının Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed olduğunu belirterek "Dolayısıyla sorunun bir parçası olan Esed'in, çözümün bir parçası olamayacağını düşünüyorum" dedi.

Cameron, Irak'ta yeni hükümet kurulmasının önemini sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    A-Türkiye enerji sorunun çözmek ve bölgeye inmek için harekete geçtiğinde bir anda IŞİD ortaya çıktı! ASALA yerini nasıl bir günde PKK'ya bıraktıysa, "PAT!" diye nur topu gibi bir IŞİD'imiz oldu ! . A-IŞİD artık tabelasında birden fazla ismin yazdığı bir örgüttü! Bölgede ayrımcılığa karşı SÜNNİ bir başkaldırı olsa da özellikle İRAN, IRAK, İSRAİL, SUUDİ ARABİSTAN ve SURİYE tarafından kullanılan bir örgüt haline dönüştü! Maliki'yi bırakıp KÜRTLER'e yönelmesi SÜNNİ kartını tanımadığının açık göstergesiydi! Casus oyunlarının açık alanıydı! Afganistan'daki EL-KAİDE liderlerini koruyup operasyonun içine salan İran'dı! Ebu Garip ve Sednaya cezaevlerini açıp militanları örgüte kazandıran ise Irak ve Suriye idi! Örgütün ŞİİLER'e geçtiğini gören SUUD ve İSRAİL de hemen devreye girip her türlü girişimi yaptı! Şimdi artık onların da etkili bir kanadı vardı örgütte! Ve bu örgüt MALİKİ'yle olan hesaplaşmasını bırakıp Türkiye'ye yanaşan Kürtler'i hedefe koydu! Binbir problem iç içeydi artık! Türkiye'nin ENERJİ kartını elinden almak için İsrail de, İran da, Irak da, Suriye de, Suudi Arabistan da karşısındaydı !
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    B-Türkiye enerji sorunun çözmek ve bölgeye inmek için harekete geçtiğinde bir anda IŞİD ortaya çıktı! ASALA yerini nasıl bir günde PKK'ya bıraktıysa, "PAT!" diye nur topu gibi bir IŞİD'imiz oldu ! . B-Şiiler "Sünni'ler gelmesin" diye, Sünniler ise "En büyük oyuncu Ankara olmasın" diye karşıydı! İttifak böylesine iç içeydi! 49 rehinemiz de İSRAİL-SUUD işbirliği tarafından yönetilen kanadın elindeydi! Türkiye'nin önünü kesmek için açık denizlerde yol alan KÜRT PETROLÜ bir türlü alıcı bulamıyordu! Türkiye'nin oyun kurucu olması hemen hemen herkesi rahatsız ediyordu! Paralel de, üçgen de, kare de rahatsızdı! Kimseden yardım alacak durumda değildik! Bölgedeki tarihimize ve kardeşliklerimize sahip çıkarak bu engeli aşacaktık! Ülkeyi böyle büyütecektik! Her ne kadar içimizdeki bir AZINLIK böyle düşünmese de başka çıkışımız yoktu! 70 milyar doları petrol ve gaza vererek gidemezdik! Kürtler de satamadıkları petrolle bir adım ileri yol alamazdı! Türk-Kürt kardeşliği vurulmak isteniyordu! Bu yüzden bu örgüt sınıra dayandı! Amaç Erbil- Musul-Ceyhan arasındaki hattı koparmaktı! İçerideki operasyon başarısız olunca dışarıdan gelmeyi deniyorlar !
    Cevapla
  • samil hattapp 9 yıl önce Şikayet Et
    hak ortaya çıktı . yok abd nin yok ingiltereni yok fransanın her neyse onun bunun çıkardığı bi grup olduğundan işid şimdi herkes ona düşman yani siz istediğinizi nasıl işinize geliyorsa söyleyin ama bu hak yolu yok işid onu öldürüyor yok bunu öldürüyor evet savaşta düşmanı öldürücek tmm işid suçsuz yere birini öldürmüşse bunun cezasını misli ile çeksin ama suçsuz yere ama eğer bu haberler bi iftira ise Allah bu iftira edenleri bu dünyada rezil etsin kardeşler araştıralım lütfen kulaktan duyma haberlerle fetva vermiyelim
    Cevapla
  • mansur yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    yardımcısı Allah olanın. yardımcısı Allah olanın sırtı yere gelmez, bu uzun vadeli savaşı iyi takip edin: eğer IŞİD gerçekten yok edilirse bilin ki onlar batıl üzeredir.Ama bu savaştan bütün ittifakları bozguna uğratıp daha güçlü bir şekilde çıkarsa o zamanbilin ki kendileri hak üzerdir ve Allahın yardımına nail olmuşlardır ve o siyah sancağı romaya dikeceklerdir.IŞİDi tanımanın tek yolu bu, medyadan sağlıklı bilgi edinmemiz mümkün değil.Komplo teorilerini bir yana bırakıp bekleyelim görelim.
    Cevapla
  • La Diyebilmek 9 yıl önce Şikayet Et
    Obama diyor ki;. " IŞİD'in ABD ve diğer ülkeleri tehdit edemeyecek hale gelecektir. " Size bunu açayım biraz..çünkü bazıları analmıyor..Obama diyor ki; ben dünyanın jandarmasyım isteiğim gibi ötürüm var mı İTRAZI olan..hani IŞİD dışında kim ABD kafa tutuyor????? diyor ki siz 3 cü dünya ülkleri de benim sömürğemsiniz ben sizi İSLAM DEVLETİNE bırkamam benim ortadoğu da çıkarım var... Sizi IŞİD karşı koruyarcağım kollayacağım.. tabii biliyorsunuz bazı gidelerlerimiz oluyor onuda artık yeraltı zengilikleirnzen ödersiniz. AKILI OLAN ABD ye sırtını dayamaz onu ne dost nede veli edinmez .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor