Avrupa'da polisin yetkileri sınır tanımıyor

Türkiye iç güvenlik paketiyle polisin yetkilerini artırmayı tartışırken, birçok Avrupa ülkesinde polisin geniş yetkileri dikkat çekiyor.

Avrupa'da polisin yetkileri sınır tanımıyor
Avrupa'da polisin yetkileri sınır tanımıyor
GİRİŞ 16.02.2015 11:34 GÜNCELLEME 16.02.2015 14:21
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ülkelere göre güvenlik kanunları şöyle:

MOLOTOF YASAKLI SİLAH

İNGİLTERE: Şüpheli görülen kişi arama izni olmaksızın gözaltına alınabiliyor. Polis, bir kişiyi evinde ya da aracında gözaltına aldıysa bu yerlerde izinsiz olarak delil toplamak için arama yapabiliyor. Zanlılar, ağır suçlarda ise 96 saat gözaltında tutulabiliyor. Göstericilere tazyikli su kullanılmazken, molotof yasaklı silah sayılıyor.

POLİS GAZ VE TAZYİKLİ SU KULLANIYOR

ALMANYA: Ülkede gösteri yapılabilmesi için 48-72 saat önce izin alınması gerekiyor. Kamu güvenliğinin tehlikede olması halinde ise gösteriler yasaklanabiliyor. Polis gerekirse orantılı olarak gaz ve tazyikli su kullanabiliyor. Federal Suç Dairesi, terörle mücadelede “önleyici” soruşturmalar yapabiliyor.

MAKUL ŞÜPHEYE 48 SAAT GÖZALTI

FRANSA: İç güvenliğin tehlike altında olduğu durumlarda Fransa'da “Vigipirate planı” devreye sokuluyor. Plan, belli yerlerde askeri denetim ve polis kontrollerinin artırılması gibi tedbirleri öngörüyor. Ülkede makul şüpheliler 48 saat gözaltında tutulabiliyor. 

MAHKEME İZNİ OLMADAN EV ARAMASI

İSPANYA: Mahkeme izni olmadan ülkede evlerde arama yapılamıyor. Ülkede polis bir kişiyi en fazla 72 saat gözaltında tutabiliyor. Gösteriler ise belediyeden izin alınarak yapılabiliyor. İtiraz edilmesi halinde ise mahkeme kararıyla yasaklanabiliyor.


HOLLANDA: Esrar satışının bile legal olduğu ülkede protestolar belirli yerlerde ve önceden izin alınarak düzenlenebiliyor. Tehlikeli durumlarda polis, biber gazı, cop ve gerekirse silah kullanma hakkına sahip. Ayrıca polis, görev saatleri dışında da silah taşıyabiliyor.

YORUMLAR 37
  • iyi de sen teörirste nasıl davrandın? 9 yıl önce Şikayet Et
    kanunları çiğneyerek teröriste taviz verirken neredeydiniz ey hükümet? yani sen kanunu uygulamayacaksın, isteyen yol kapatacak silahla dolaşacak sen sesini çıkarmayacaksın sonra yok kanunları değiştireceğiz gel bana destek ol :) tam komedisiniz ya paralel evrende yaşıyorsunuz. öğrenciye öğretmene her türlü silahı jopu kullanırken o polisleri pkklılara kullanırken görmedik beyler çocuk kandırmayın
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’nin başında zaten 35 yıldır terör belası var. PKK’lılar silahla saldırdıkları zaman yine silahla cevabını almışlardır. Teröristlere taviz falan verildiği yoktur. Sadece yaptıklarının misliyle cevap verilmektedir. Öğrenci öğretmen işine baksın memlekete faydalı olacaklarsa öğretsinler, öğrensinler. Sokak olaylarıyla PKK’yı taklit ederek, PKK gibi bir bela daha sararak mı hizmet edecekler ülkeye? Miting yapacaksa miting alanları var, gitsin orada ne derdi varsa anlatsın. Azgınlık yapan, kamu düzenine zarar veren en azından copu hak etmiştir. Hele Molotof gibi likit bombalarla mala cana zarar verme potansiyeli bulunanlar direk indirilmelidir. PKK’lı da olsa, batılı vandal da olsa.
    Cevapla
  • Solcu 9 yıl önce Şikayet Et
    He tamam bunun sayesinde tc Avrupa'da :)) çok komiksiniz
    Cevapla
  • değer 9 yıl önce Şikayet Et
    yakın zamanda yetki vardı nereye gitti kül mü oldu önceleri bir üniformalıyı bir büyüğümüzü görünce istiklal marşımızı cenaze görunce kimine üniforma saygıyısı kimine üzüntü saygısı kimine milli değer saygısı vardı bunları bırakın artık büyüğümüze bile saygı yok yokettiler utanın
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence AB'yi bırakmak gerek. Sonuçta AB standartları için AB üyeliği gerekmiyor. İyi taraflarını alalım, bize uymayanları da yüzlerce yıldır başarıyla uygulanan geleneklere göre yapalım. Suçlarda kısasa kısas şart. Yaş sınırı da uygulanalı tabi, sonuçta bir erkeğin beyni bile 25 yaşında kemale erer.
    Cevapla
  • erol 9 yıl önce Şikayet Et
    haklısın orada elinde molotof olanı gaz tabancası ile değil gerçek silah ile vuruyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir