'Soykırım diyenleri anlayışla karşılıyorum'

Alman hükümeti son anda karar değiştirerek 1915'i 'soykırım' olarak niteleyen tasarıya destek vereceğini duyurdu.

'Soykırım diyenleri anlayışla karşılıyorum'
'Soykırım diyenleri anlayışla karşılıyorum'
GİRİŞ 20.04.2015 16:54 GÜNCELLEME 20.04.2015 17:39
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Alman hükümetinden daha önce yapılan açıklamalarda, 1915 olaylarının soykırım olarak nitelenmesi reddedilmişti. Ancak hükümet sözcüsü Steffen Seibert Pazartesi yaptığı açıklamada, parlamentoya Cuma gelecek karar tasarısına destek vereceklerini açıkladı. 

Seibert "Hükümet, Ermenilere Birinci Dünya Savaşı sırasında yapılanların kitlesel cinayet, etnik temizlik, tehcir ve soykırımın bir örneği olduğunu kabul eden karar tasarısına destek vermektedir" dedi.

Alman hükümetinin karar değişikliğinde, iktidardaki Hıristiyan Demokrat ve Sosyal Demokrat Parti milletvekillerinin 'soykırım' nitelemesinde ısrarlı olmasının etkili olduğu tahmin ediliyor.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Pazar katıldığı bir televizyon programında soykırım kelimesini kullanmamış, Türk hükümetini rahatsız etmeme çabası yorumlarını da reddetmişti. Steinmeir "Sorumluluk tek bir terime indirgenemez" demişti. 

YORUMLAR 59
  • İzzet 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanlanlar cok cakkal türkyenin önünü naaılda kesmeye calışıyorlar.hava alanı,türk akımı kiskanclar
    Cevapla
  • çağdaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlara soykirim yapıldı diyenleri anlayışla karşılıyorum.ermeni çeteler soykirim yaptı
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilere uyguladıkları insanlık ve hatta hayvanlık dışı uygulamaları nasıl unutturacaklar? işte böyle hedef saptırarak.
    Cevapla
  • kripto 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde Almanya'nın Yunanistan soykırımını kabul edelim neden duruyoruz biri bize söz söylemeden önce kendi ile yüzleşmeli Avrupa ülkesi olupta soykırım sömürge yapmayan var mı
    Cevapla
  • Zafet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Almanlar'ın düşmanlığı ne böyle hükümet Almanya'da yaşayan tüm Türk derneklerini mobilize etmeli böyle Saygısızlık olmaz. Almanya'da yaşayan Türk Kürt Alevi Zaza kim varsa ayaklanmalı bizim Geçmişimize hakaret edemez kimse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!