Bir ülke daha Türkiye'ye desteğini açıkladı

Letonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Türkiye'deki NATO hava sahasını ihlal etmesini kınadı.

Bir ülke daha Türkiye'ye desteğini açıkladı
Bir ülke daha Türkiye'ye desteğini açıkladı
GİRİŞ 27.11.2015 07:23 GÜNCELLEME 27.11.2015 11:46
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rajmonds Jansons, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, "Letonya, NATO müttefiki olan Türkiye ile dayanışma içerisindedir.  Rusya'nın Türkiye'deki NATO hava sahasının ihlalini kınıyoruz" ifadesini  kullandı. 

Hava sahasını koruma adına Türkiye'nin eylemlerini desteklediğini  belirten Jansons, Rus uçağının düşürülmesi ile müttefik güçlerin NATO'nun  toprakları ve hava sahasının güvenliğini ve dokunulmazlığını sağlamak için  gerekli her adımı atacakları mesajının açık bir şekilde verildiğini kaydetti. 



5 Ekim'de Rusya'nın Türk hava sahasını ihlalini hatırlatan Jansons,  "NATO, daha önce Rusya'yı Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için uyarmıştı.  Bunun dikkate alınması gerekiyordu" dedi. 

Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez  uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları  çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede  bulunmuştu.

Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak  bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali  yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti.  Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş,  Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların  tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri  karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını  yinelemişti. 
 

YORUMLAR 34
  • Yeni Osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Rus mallarını boykot edelim. Mesela Yandex i telefonlarınızdan silin.
    Cevapla
  • abdul aga 8 yıl önce Şikayet Et
    letonya yi duzgun bir ulke olarak gormeyen arkadaslar, letonya lat' i turk lirasindan ve euro dan daha degerli bir paradir bilginiz olsun.
    Cevapla
  • Yanlız 8 yıl önce Şikayet Et
    Hakikat bey hiç hakikat yazmamış bunu bilin siz İran'a düşmanlık yapmazsanız ve İran düşmanlarıyla iş birliği yapmazsanız kesinlikle İran türküyenin yanındadır. Türkiye'nini yıllardır hasımı davranmasına rağmenyinede türküyeyi kardeş olarak görmüşler inanmazsanız bile bu bir gerçektir
    Cevapla
  • akıllı 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH savaş yüzü göstermesen ama nükleer silah kullanmak kurallarda yoksa ve hain vatandaşlar baş kaldırmazsa, karşı taraf saldırmak isteyemez çünkü sonuç karşı taraf içikn suriye ye döner.
    Cevapla
  • Süleyman Selimoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    "Küfür tek millettir". Hiçbirine çok güvenmeyin. Her ne kadar eleştirilse de çok doğru bir laf var: "Bizim bizden gayrı dostumuz yoktur".
    Cevapla
  • Süleyman Selimoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah(CC) akıl fikir versin ne diyim.
    Cevapla
  • hakikat 8 yıl önce Şikayet Et
    senin dost dediğin iran mı suriye mi??? bugün küfür dediğin kişiler bize arka çıkıyor ama müslüman dediklerin bedelini ödeyecek türkiye diyor..şimdi sen karar ver kim daha güvenilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir