Türkiye'ye vizesiz Avrupa kapısı açılıyor

AB'nin Türkiye'ye verdiği sürenin dolmasına saatler kala, uluslararası toplum Ankara'ya vize serbestisi vermeye hazırlanıyor.

Türkiye'ye vizesiz Avrupa kapısı açılıyor
Türkiye'ye vizesiz Avrupa kapısı açılıyor
GİRİŞ 03.05.2016 10:02 GÜNCELLEME 03.05.2016 14:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

BBC haberinde, Avrupa Konseyi'nden kaynakların Avrupa Birliği'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Schengen bölgesi için söz verdiği vize serbestisine koşullu onay vereceği yer aldı ancak koşulların ne olacağına dair bir bilgi verilmedi.

BBC Avrupa Editörü Katya Adler'e göre, halen Ankara'nın kriterler için yapması gerekenler olsa da bu komisyonun görüşünü değiştirmeyecek.

''AB BİYOMETRİK PASAPORTLARI BEKLEMEYECEK''

Alman Bild gazetesi de, Türk vatandaşlarının bu yılın sonuna kadar biyometrik pasaportları olmadan Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebileceğini sayfalarına taşıdı.

Gazete, Türkiye'den vize muafiyeti koşullarından biri olarak istenen biyometrik pasaportlarla ilgili bir iddiaya yer verdi. AB Komisyonu çevrelerine dayandırılan habere göre, Türk vatandaşları için planlanan vize muafiyeti biyometrik pasaportlar yürürlüğe girmeden geçerli olacak. Haberde, Türk vatandaşlarının bu yılın sonuna kadar sahip oldukları pasaportlarla vizesiz Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilecekleri belirtildi.

KRİTERLER BUGÜN TAMAMLANIYOR

Türkiye, üzerine düşen 72 maddelik kriter listesini bugün tamamlıyor. AB Komisyonu ise, yarın değerlendirme raporunu ilan edecek.

Birlik ve Ankara arasındaki yeni süreç, mülteci geri kabul anlaşmasıyla başlamıştı. Türkiye göçmen krizinde desteğini isteyen AB ile kendi vatandaşlarına vize serbestisi konusunda anlaşma yapmıştı.

YORUMLAR 10
  • ottoman 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu buradaki arkadaşları anlamakta zorlanıyorum.vizesiz seyahat demek gelıp orada yasamak demek degıl.benım ıcın gezmek onemlı kal deselerde kalmam avrupada ulkem dururken ama gzmek ıstıyorum farklı yerlerı görmek ıcın.elın güney amerıkalısı vızesız doalsıyor avrupada bız neden dolasmayalım
    Cevapla
  • Emrah DURSUN 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok güzel bir olay Ab ülkelerine gidecek olan vatandaşlarımız günlerce vize alabilmek için elçilik kapılarını aşındırmayacaklar artık. Birde Türkiye'de işşizlik diye bir şey yok eğer olsaydı gazetelerde hergün sayfalarca iş ilanları olmazdı :)
    Cevapla
  • ruhsuz vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    ya hu ben Türkiye ye geri dönmeyi düsünüyordum.. bir firsat bulsamda dönsem diye bakiyorum.. burda hayat eskisi gibi degil.. eller gider mersine biz gideriz tersine..
    Cevapla
  • Aksaray'lı 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk Vatandaşlarına vize uygulaması zaten adil değil. Vizeler kalkarsa da Avrupa'nın korktuğu gibi Türk Vatandaşları Avrupa kapısına doluşmaz..
    Cevapla
  • Dadas 25 7 yıl önce Şikayet Et
    nedir bu vize sevdasi ozlemi inanin umulan yasam yok avrupada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
36 bin sağlık personeli alınacak!