AP Türkiye raportörü Piri'den itiraf gibi açıklama

Kati Piri, AP’nin Türkiye ile müzakereleri dondurma kararının alınmasında FETÖ’ye yakın lobi şirketlerinin etkili olduğunu söyledi.

AP Türkiye raportörü Piri'den itiraf gibi açıklama
AP Türkiye raportörü Piri'den itiraf gibi açıklama
GİRİŞ 24.02.2017 09:36 GÜNCELLEME 24.02.2017 09:44
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri’nin, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda FETÖ’ye yakın lobi kuruluşlarının olumsuz etkisinin olduğunu söylediği öğrenildi.

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen Kati Piri, TBMM’deki bazı komisyon başkanları ile de görüştü. Bu görüşmelerde Avrupa Parlamentosunun kasım ayında aldığı Türkiye ile üyelik müzakerelerinin dondurulmasının kararının arkasında FETÖ’nün olduğu tespiti yapıldı.

AP Türkiye raportörü  Piri’nin görüşmelerde bu kararın alınmasında FETÖ’nün etkili olduğunu itiraf ettiği öğrenildi.

Piri’nin Türkiye’nin üyelik müzakerelerinin dondurulması kararında Türkiye’deki insan hakları ihlalleri, tutuklu gazeteciler ve OHAL uygulamalarını gerekçe göstererek, “Türkiye ile AB ilişkilerinde gelinen noktayı sadece AP’ye yüklemeyin. Avrupa Parlamentosu nezdinde Gülen cemaatinin büyük bir lobi faaliyeti var. Bu kararın alınmasında sizin düşmanlarınızın etkisi oldu. Örneğin, TUSKON ve Zaman gazetesinin temsilcileri sürekli AP’de lobi yaptı” dediği öğrenildi.

Komisyon başkanları ile görüşmesinde tutuklu HDP’li milletvekillerini de gündeme getiren Piri’ye AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. AK Partililer Piri’ye “HDP’yi PKK’dan bağımsız değerlendiremezsiniz. Aralarında kan bağının olduğunu siz de biliyorsunuz. Onları demokrasi savaşçısı gibi göstermeniz doğru değil. Asıl demokrasi savaşını biz veriyoruz. Yıllardır terörle mücadele ediyoruz. Son olarak Viranşehir’de 11 yaşındaki bir çocuk patlama nedeniyle hayatını kaybetti. Türk kamuoyunda sizin PKK’yı desteklediğiniz algısı var. Bu tavırlarınız nedeniyle HDP’ye verdiğiniz destek PKK’ya verilmiş gibi algılanıyor” dedi. Piri ise, PKK’nın Avrupa için de bir terör örgütü olduğunu söyledi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 33
  • gurbet tireni 7 yıl önce Şikayet Et
    durdursanizda durdurmasanizda turkiyeyi bir oyalama takdigiyle almis yildir oyun oynuyorsunuz muzakerelere baslanmis bir ulkeye vize daha ic savasda olan ukraynaya kaliracak kadar dengesiz ve tarafli siyasetinizi bizler bu ulkede yasayarak goruyor biliyoruz ne yazikki turkiye yuzunu bir asyaya ceviremiyor sangay beslisi bize en dogru ve uygun olani siz ab,ulkeleri terorun desdekcisi ve egiticisi oldugunuzu biz biliyoruz bilmeyen turk basini ve siyasetcileri. iki yalan cilali lafla gonul aliyorsunuz utanmaz siyasetcilersiniz.
    Cevapla
  • basiret 7 yıl önce Şikayet Et
    şu avrupadaki pkk ypg nekadar terörist varsa temizleyin artık.
    Cevapla
  • HAKKI KARAGÜL 7 yıl önce Şikayet Et
    bi saçmalık 50 yıl dinlenirmiyaa , yeter artık ,ing niye çıkıyo ab den aklıbaşında bi siyasi biz müzakere istemiyoruz desinde bitsin bu yerlerdeki görüntü.
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların lobi dediği ceplerine giren dolardır. Kim cebini doldurursa o haklıdır. Kafirden adalet beklenmez , adaletli olsa idi kafir olmazdı.
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    AB Batıdır, batıldır, Türkiye Doğudur, doğrudur… Türkiye batılın içinde değil karşısındadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!