Afrin'i hazmedemeyen Fransa harekete geçiyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Afrin ve Suriye ile ilgili görüşmeler yapmak üzere kısa süre içinde Rusya ve İran'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Afrin'i hazmedemeyen Fransa harekete geçiyor
Afrin'i hazmedemeyen Fransa harekete geçiyor
GİRİŞ 21.02.2018 13:22 GÜNCELLEME 23.02.2018 11:08
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci ayını doldurmasının ardından YPG'nin davetiyle Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiği haberleri gelirken Fransa devreye girme çabasında. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Afrin ve Suriye ile ilgili görüşmeler yapmak üzere kısa süre içinde Rusya ve İran'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Rusya ve İran'ın yanısıra Türkiye, Suriye'ye siyasi çözüm için Astana sürecinin üç garantör ülkesini oluşturuyor. Daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Le Drian'dan Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik eleştirel sesler yükselmişti.

 

 

'TÜM AKTÖRLERLE GÖRÜŞMEK İÇİN'

Bugün Le Drian ''Fransa Cumhurbaşkanı'nın talebiyle durumu tüm aktörleriyle görüşmek üzere kısa süre içinde Moskova ve Tahran'a gideceğim'' açıklamasını yaptı. 

'GELECEK HAFTA GELEBİLİR'

Sputnik'e konuşan Moskova'daki diplomatik bir kaynak, Fransız bakanın ziyaretinin gelecek hafta gerçekleşebileceğini söyledi. 

'DAHA KÖTÜ GÜNLER YOLDA'

Fransa parlamentosunda konuşan Le Drian, Suriye'yi bugüne değin yaşananlardan çok daha kötü bir gidişatla karşı karşıya olduğunu, Suriye'de insani felakete doğru ilerlendiğini söyledi.

YORUMLAR 93
  • MUHAMMET 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan 7 yıldır savaş sürüyor onca insan ölürken kılını kıpırdatmayan fransa , Türkiye bölgeye girip avantajı ele geçirince tutuştu. tabi suriyeden maddi beklentisi var fransanın hala kendi sömürgesi sayıyor. türkiye güçlenip aktif davrandıkça kuduruyorlar.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    GALİP olan ALLAHTIR.
    Cevapla
  • hey 6 yıl önce Şikayet Et
    çimentocu
    Cevapla
  • zalım 6 yıl önce Şikayet Et
    ne çalıştınız be türk, iran, rus, birlikteliğini bozmakiçin
    Cevapla
  • Assssss 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizler yaptiniz adiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?