Saç nasıl parlatılır?

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, saçlarda oluşan hasarı önlemede bitkisel saç bakım yağlarının önemli olduğunu söyledi.

Saç nasıl parlatılır?
Saç nasıl parlatılır?
GİRİŞ 18.02.2016 12:27 GÜNCELLEME 18.02.2016 12:27

Aksuvital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, tatilde saç bakımı ilgili açıklamalarda bulundu. Gülsoy; 

SAĞLIKLI SAÇ PARLAR

Gülsoy, "Parlaklık sağlıklı saçın önemli bir işaretidir. Saçınız üç tabakadan oluşur. Sağlıklı saçta dış tabaka iç tabakaları iyice korur. Dış tabakadaki doğal yağlar ayrıca ışığı yansıtıp saçınızı parlak hale getirir. Saç kuru olduğunda dış tabaka bozulur ve saç bu nedenle mat ve sağlıksız görünür. Saçta kuruluk saç köklerinde bulunan ve yağ salgılayan keseciklerin yeterli çalışmamasından kaynaklanır. Saç kırıklarının oluşmasının temel nedenlerinden biriside saçların kuruması sonucu kırılmasıdır. Saçımızı nemlendirmeniz ve beslemeniz gerekir" dedi

BİTKİSEL YAĞLAR İLE ONARIM

Yıpranmış bir saça kimyasal müdahaleyi doğru bulmadığını belirten Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy,

"Saçı tekrar beslemek ve eski formuna kavuşmasını sağlamak için bitkisel doğal ürünleri tercih etmeliyiz.

Hafta da 3-4 kere saç ve saç diplerine kolaylıkla uygulayabileceğiniz, içerisinde doğal yağlar bulunan bitkisel saç bakım yağları kullanarak, saçın nem dengesini sağlamış ve beslemiş olursunuz.

Büyük kozmetik marketlerinde rahatlıkla bulabileceğiniz bitkisel saç bakım yağlarının içinde 11 çeşit bitkisel yağ; Susam yağı, Badem yağı, Çam yağı, çörekotu yağı, zeytin yağı, defne yağı, jojoba yağı, hawai cevizi yağı, biberiye yağı ve mersin yağlarından oluşan doğal nemlendiren bitkisel kompleks karışımı yağlar olmasına dikkat ediniz.

Bitkisel saç bakım yağları saçları derinlemesine beslerken yağların içinde bulunana vitaminler sayesinde yıpranmış olan saçlar güçlendirerek onarılmasına yardımcı olur.

İçinde E vitamini bulunan bitkisel saç bakım yağları saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı gözükmesini sağlayacaktır. İfadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!