Kış bakımıyla ilgili bildiklerinizi unutun

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kadın ve erkekler bakım telaşına düştü.

Kış bakımıyla ilgili bildiklerinizi unutun
Kış bakımıyla ilgili bildiklerinizi unutun
GİRİŞ 07.10.2016 11:38 GÜNCELLEME 07.10.2016 11:38

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Öğretim Görevlisi Ebru Güzel Özenoğlu, kışın ısınma istediği gibi vücudun da korunma isteği olduğunu belirterek, yaz aylarında daha basit yöntemlerle koruyabileceğimiz cildimizin, saçımızın, tırnaklarımızın ve dudaklarımızın kış aylarında daha fazla ilgi beklediğini ve ilgisiz kaldığında da çok ani tepkiler verebileceğini söyledi.

Ebru Güzel Özenoğlu, günlük kullanılan nemlendiricilerin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Kış aylarıyla birlikte havadaki nem oranı azaldığından cildiniz kurumaya başlayacaktır. Alerjik ciltlerde bu kuruma kaşıntı ve tahrişe kadar gidebilir. Bu sebeple mutlaka günlük bir nemlendirici kullanmalı ve nemlendiricinizi seçerken iki noktaya dikkat etmelisiniz: Kreminiz hem nem tutucu olmalı hem de soğuğa karşı bir bariyer oluşturmalıdır. Ayrıca cildiniz yaz aylarına göre daha çabuk kuruyup pul pul olacağından; cilt temizliğinizi sabunla değil özel pH değerine sahip temizleyici jellerle yapmanızı öneririm” dedi

“Herkesin ‘ah hemen bir banyoya girip ısınsam’ dediğini duyar gibiyim”

“Serin sabahlarda, herkesin ‘ah hemen bir banyoya girip ısınsam’ dediğini duyar gibiyim” diyen Özenoğlu, “Sıcak bir duş kendimizi daha iyi hissettirir ve anneannelerimizin tabiriyle kemiklerime kadar ısındım dersiniz. Ama sadece suyun derecesini biraz aşağı çekerek, cildimizi kuru, pullu bir görüntü ve kaşıntıdan korumuş oluruz. Deri kuruluğunu önlemek için banyo suyu ılık olmalı, vücut defalarca sabunlanmamalı, yıkanma süresi kısa tutulmalı ve ayda birden fazla kese yapılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...